Dansa

Més de 160 professionals acreditats a l'Especial Espai de Dansa

query_builder   25 novembre 2022 11:56

event_note Nota de premsa

Més de 160 professionals acreditats a l'Especial Espai de Dansa

 1. La jornada, que té lloc el 29 de novembre a l'Atrium Viladecans, vol fomentar la contractació d’espectacles de dansa en el mercat català
Dansa{"name":"2022/11/25/12/39/0a92891a-fce1-4422-be20-d0fc59b7fb33.jpg","author":"Meri Santos ","type":"0","location":"0","weight":474723}


El Departament de Cultura, a través de l’ICEC i la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, organitza aquest dimarts 29 de novembre, l'Especial Espai de Dansa (EED) una jornada que té com a objectiu principal fomentar la contractació d’espectacles de dansa en el mercat català i dinamitzar el sector de la dansa, impulsant la distribució territorial d’aquesta disciplina per tal de reforçar el mercat intern i reactivar-lo. L'EED també vol servir per connectar professionalment companyies amb tècnics/es municipals i programadors/es d’espectacles d’arts escèniques de Catalunya.

En aquesta jornada hi participaran més de 160 programadors i programadores que van inscriure’s a la convocatòria oberta el passat mes de juliol i que podran veure un total de 22 de companyies seleccionades.

Dotze de les vint-i-dues companyies seleccionades tindran l'oportunitat de presentar un extracte dels espectacles a l'escenari de l'Atrium Viladecans, mentre que deu companyies més formaran part de la modalitat virtual, amb un espai especial al web de Catalan Arts on hi ha penjades càpsules audiovisuals dels espectacles.

Les propostes seleccionades en la modalitat d’exhibició presencial, que presentaran un extracte de 20 minuts de l’espectacle davant dels programadors/es, són:

 1. Clementine & Lisard: Scotoma
 2. Companyia Silvia Batet:Oblivion
 3. Companyia Moveo: Echoes
 4. Compañía Carmen Muñoz:Bailes de histéricas
 5. Compañía de Danza Javier GuerreroAM27
 6. Kernel Dance Theatre:Lóng
 7. Laia Santanach:Tradere
 8. LosinformallsEntrañas con patatas
 9. Oulouy: Black
 10. Múcab DansBulb&Me
 11. Marc Fernández & Julio León(ÍOR)
 12. Sandra MaciàHuman 21

Els espectacles i companyies escollides per format part de la modalitat virtual són:

 1. Ambae Company: We all live in a box
 2. Antonella D'Ascenzi: Filar
 3. Companyia Roberto G. Alonso:Marúnica
 4. Explica Dansa:Tra, Tra, Tra
 5. Guille Vidal-Ribas i Javi Casado:Transmissions
 6. Jacob Gómez Companyia: Meohadim
 7. LaSúbita: Olor de Menta
 8. Mètrica Bárbara: De una en una (versos sobre un tejado errante)
 9. Roser López Espinosa:Cometa
 10. Raquel Gualtero: Panorama

Des de l’ICEC s’ha realitzat un llibret amb la informació de les companyies participants.

La comissió de selecció de l'Especial Espai de Dansa, ha triat aquests 22 espectacles després d'analitzar les 161 propostes presentades a la convocatòria. Aquesta comissió ha estat formada pels tècnics municipals Anna Lleó (Vilanova i la Geltrú), Xavier Pla (Castellbisbal), Anna Potau (Tremp), Marina Martori (Llinars del Vallès i actuant en representació de l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya), César Compte (gerent de l’ Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) i les tècniques de l’Àrea de Mercats de l’ICEC Mar Pérez Unanue i Ester Campabadal. 

En el marc d’aquesta jornada es donarà a conèixer el guanyador/a del Premi Delfí Colomé, impulsat pel Departament de Cultura i el Festival Ésdansa de Les Preses amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa, el Sismògraf d’Olot, el Dansàneu de les Valls d’Àneu, el Consorci del Mercat de les Flors, el Festival Dansa Metropolitana i la família de Delfí Colomé. Aquest té com objectiu promoure noves propostes que parteixin de la tradició i del llenguatge de la dansa d’arrel tradicional.

La jornada Especial Espai de Dansa és una iniciativa que s’organitza en col·laboració amb l'Ajuntament de Viladecans, l'Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC) i l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APDC).

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined