El conseller d'Educació visita les obres de l'escola El Gegant del Rec de Salt

El conseller d'Educació visita les obres de l'Escola Gegant del Rec de Salt

query_builder   25 novembre 2022 14:30

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació visita les obres de l'Escola Gegant del Rec de Salt

  1. Gonzàlez-Cambray destaca les “transformacions educatives” que s’han emprès a la ciutat en col·laboració amb la comunitat i l’Ajuntament


El conseller d'Educació visita les obres de l'escola El Gegant del Rec de Salt{"name":"2022/11/25/14/26/062a12be-1219-48f9-bcab-844393105ff5.jpeg","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":82140}


El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha visitat aquest matí les obres de l’Escola Gegant del Rec de Salt. Es tracta d’una ampliació amb una inversió de 5,1 milions d’euros finançats pel fons REACT-EU com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19, que, segons les previsions, s’inaugurarà per poder-hi començar el proper curs. Amb això, es podran retirar els mòduls prefabricats que acullen l’alumnat del centre actualment.


Gonzàlez-Cambray ha celebrat que “el resultat d’aquesta nova escola és fruit de l’energia, l’esforç i la dedicació de moltíssima gent que ha donat el millor de si mateixos davant les dificultats”. A més, ha indicat que el centre serà sostenible, eficient energèticament i donarà resposta al canvi climàtic; tanmateix es vetllarà perquè l’arquitectura estigui al servei de la pedagogia.


A banda, s’està treballant per retirar els mòduls de l’Institut Salvador Sunyer, un centre de nova construcció a la mateixa ciutat. Amb tot, Salt és l’únic municipi de les comarques gironines amb més d’un projecte en marxa d’infraestructures educatives.


A més, el conseller d’Educació ha fet un “reconeixement” a la comunitat educativa de la ciutat: “Des de la singularitat i l’especificitat, estem fent transformacions educatives al servei de l’alumnat com feia molts anys que no es feien; m’atreviria a dir que com fins ara no s’havien començat a fer”, ha ressaltat.


Durant la jornada, el titular d’Educació també s’ha reunit amb l’alcalde, Jordi Viñas, i amb les direccions dels centres del municipi, entitats i comunitat educativa. En les trobades s’han abordat qüestions relacionades amb l’escolarització al municipi i la recerca de l’equitat. El conseller ha agraït la feina i ha assegurat que l’objectiu de totes les parts és “que tots els infants i joves de la ciutat tinguin la millor educació possible”. En aquest sentit, a la ciutat s’hi ha assolit un Acord per l’Equitat Educativa, amb objectius que passen per fomentar la igualtat d’oportunitats i la inclusió, millorar l’atenció de l’alumnat vulnerable, millorar el mapa de l’oferta educativa o reforçar el treball amb les famílies dins el marc que estableix el Pla Educatiu d’Entorn.La visita territorial del conseller ha començat a la Delegació Territorial del Govern a Girona i els Serveis Territorials d’Educació, on s’ha reunit amb la delegada del Govern, Laia Cañigueral, acompanyat del director dels Serveis Territorials, Adam Manyé.


25 de novembre de 2022

Logos FEDER{"name":"2023/07/11/12/28/cb192c73-135b-491e-810c-d4078e30dd0a.png","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":27561}3  

Imatges

El conseller d'Educació visita les obres de l'escola El Gegant del Rec de Salt

El conseller d'Educació visita les obres de l'escola El Gegant del Rec de Salt 82140

El conseller d'Educació visita les obres de l'escola El Gegant del Rec de Salt

El conseller d'Educació visita les obres de l'escola El Gegant del Rec de Salt 71967

El conseller d'Educació es reuneix amb les direccions dels centres educatius de Salt

El conseller d'Educació es reuneix amb les direccions dels centres educatius de Salt 95197

undefined
undefined
undefined
undefined