- El president i el conseller Torrent han visitat aquest matí l'empresa Barat Alte que, amb una inversió de 5 milions d'euros, garanteix la continuïtat industrial de la planta de Bosch de Lliçà d'Amunt
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat aquest matí les instal·lacions de Barat Alte, l’empresa que garanteix la continuïtat industrial de la planta de Robert Bosch a Lliçà d’Amunt. El cap de l’Executiu ha destacat que "la reindustrialització de la planta de Bosch a Lliçà contribueix al reimpuls de la indústria al Vallès amb 150 llocs de treball", alhora que ha posat en valor que “empreses internacionals aposten per Catalunya”.
El president ha explicat una inversió de 5 milions d’euros, en la qual la Generalitat hi col·labora amb 975.000 euros i que es traduirà en 150 llocs de treball, 60 dels quals, com a mínim, seran provinents de l’antiga Bosch. "Estem davant d’un molt bon exemple de l’esforç que estem fent conjuntament el Govern de Catalunya, els sindicats, els ajuntaments i la indústria per preservar l’activitat industrial del país, afavorir la reindustrialització i evitar que cap indústria tanqui. I, si tanca, que se n’hi posi una altra”, ha destacat.
Aragonès ha volgut recordar així la seva visita amb els treballadors de la planta al març de 2021, poc després que s’anunciés la intenció d’externalització. “Era un context molt diferent i ens vam comprometre a treballar per garantir la continuïtat industrial i donar una sortida digna de treball pel màxim de treballadors i treballadores. I un any i mig després podem dir que aquest procés culmina de forma assumible i satisfactòria”, ha celebrat.
El president ha posat èmfasi en què “cal liderar i acompanyar els projectes del futur i projectes que representen un esforç de les empreses i els treballadors que posen el seu talent i la seva capacitat en projectes com aquest d’avui”, i per això ha agraït la feina a sindicats, patronals i administracions.
En aquest sentit, Aragonès ha recordat altres fruits d’aquest esforç per arribar a l’objectiu de reindustrialització que marca el Pacte Nacional per la Indústria, amb un
25% de PIB provinent d’aquest sector el 2030. “Ara fa unes setmanes parlàvem d’Ondunova al Penedès. També d’Iljin, amb una inversió molt bona de 600 milions d’euros a Mont-roig del Camp o de la implantació de Kronospan a Tortosa. Fa pocs dies també hi va haver una nova inversió de Gas-Gas a Terrassa i, aquesta mateixa setmana, de BB Trends a Montbui”, ha recordat. El president també ha fet al·lusió al compromís de CISCO per dissenyar xips per Europa des de Catalunya i a l’aposta de garantir la continuïtat de Seat, del grup Volkswagen, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, per apostar per l’electrificació del sector de l’automoció.
Alternativa als tancaments
Per la seva part, el conseller Torrent ha recordat que "l'objectiu del Govern és reindustrialitzar Catalunya i que, quan una empresa tanca, tingui una alternativa i continuïtat industrial". "I això és el que s'ha aconseguit amb Barat Alte", ha remarcat.
Torrent ha tancat la seva intervenció assegurant que "la indústria no només és un factor de tracció econòmica ni una font d'innovació, sinó que és font de prosperitat compartida i de cohesió social, i per això és la nostra prioritat".
El cap de l'Executiu i el conseller de Treball i Empresa han visitat la planta acompanyats del director general de Barat, Nicolás Salom, i de l’alcalde de la localitat, Natxo Simon, i han parlat amb els antics treballadors de Bosch en una conversa informal.
Prèviament, a les mateixes instal·lacions, s'ha celebrat la darrera reunió de la taula de reindustrialització de Bosch Lliçà, on hi han assistit el conseller Torrent i el director general d’Indústria, Oriol Alcoba Malaspina.
1