La Marató Vermella, organitzada per la PG-ME a través del CEME i el Banc de Sang, ha sumat més de 3.000 donacions en 42 dies

query_builder   30 novembre 2022 13:55

event_note Nota de premsa

La Marató Vermella, organitzada per la PG-ME a través del CEME i el Banc de Sang, ha sumat més de 3.000 donacions en 42 dies

. La jornada es tracta d’una iniciativa del Club Esportiu Mossos d’Esquadra i s’ha celebrat durant tot el mes d’octubre i novembre

. En la primera edició de la campanya, s’hi han implicat 33 comissaries d’arreu de territori

La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, mitjançant el Club Esportiu Mossos d'Esquadra (CEME), conjuntament amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, i amb la col·laboració de la cadena hotelera SM Hotels, ha organitzat una campanya de donació de sang amb el nom de Marató Vermella.

Han estat 42 dies de campanyes de donació en què s’han aconseguit 3.010 donacions de sang. Aquesta bona resposta de la ciutadania permetrà mantenir les reserves de sang en uns nivells òptims abans de les festivitats de Nadal. I és que al desembre es preveu que puguin baixar les donacions, ja que la població acostuma a alterar les seves rutines.

La carrera més solidària

La jornada organitzada pels Mossos d’Esquadra, mitjançant el Club Esportiu Mossos d’Esquadra, i amb la col·laboració de la cadena hotelera SM Hotels. El CEME és l’entitat dinamitzadora de la iniciativa i qui gestiona i coordina les activitats esportives relacionades amb els membres del cos de Mossos d’Esquadra i, també, activitats socials i solidàries.

La donació sempre és imprescindible

Avui hi ha sang per a les necessitats dels 8 propers dies, un nivell que es considera òptim. Tot i això, com que cada dia es fa servir sang cal que contínuament hi hagi donacions.

De cada donació se’n beneficien tres persones, ja que la sang se separa en els diferents elements que la componen: els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma. Cada component s’utilitza per a diferents tractaments.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

·Tingui entre 18 i 70 anys

  1. Pesi 50 quilos o més
  2. En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que mai hagin donat sang i tinguin dubte de si poden donar-ne, tenen l’opció d’escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat. També poden trucar al 93 557 35 66.

A més, qui hagi anat a l’estranger pot consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.


Àrea de Comunicació,

Barcelona, 30 de novembre de 20221  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 423641

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined