Vilagrà

La consellera Vilagrà fa una crida a aturar la discriminació i l'estigma de les persones amb VIH

query_builder   1 desembre 2022 11:15

event_note Nota de premsa

La consellera Vilagrà fa una crida a aturar la discriminació i l'estigma de les persones amb VIH

  1. La consellera de la Presidència ha explicat que Catalunya treballa “fermament” per posar fi a aquesta epidèmia
Consellera Vilagrà{"name":"2022/12/01/10/46/1bc22ab7-1bc0-4dd0-a56a-ad09e97eed0f.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":106633}


Continuar amb la prevenció del VIH, apostar per una societat lliure de discriminació i tenir cura de les persones infectades són alguns dels reptes que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha destacat aquest matí durant la commemoració al Palau de la Generalitat del Dia Mundial de la Sida. Vilagrà ha fet una crida, especialment, a “lluitar contra l’estigma basaten el desconeixement, en la por i els perjudicis” i “enla discrminació que porta associada”.


En aquest sentit, la titular de la Presidència ha destacat que Catalunya treballa “fermament” per posar fi a l’epidèmia del VIH i ha recordat que compta amb dos instruments per fer-ho. D’una banda, el Pla d’Acció enfont del VIU i altres ITS, que marca el full de ruta a seguir fins el 2030 en àmbits com el monitoratge, la prevenció de noves infeccions i l’atenció a les persones. D’altra banda, el Pacte Social contra la discriminació i l’estigma de les persones amb VIH a Catalunya, que vol canviar la percepció del VIH en la societat, lluitar contra la serofóbia i garantir l’accés igualitari a serveis, prestacions i treball.


Per la seva banda, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha assegurat que un cop Catalunya ha assolit l’objectiu marcat per l’ONU per al 2025 del 90-90-90, ara cal un “abordatge per fer front als efectes perllongats del virus, tant a nivell físic com emocional en unmodel centrat en les persones” que, “amb aquesta patologia crònica, per sort, es fan grans”. Ha recordat que Catalunya compta amb un pla d’acció participat per 200 persones implicades en tots els àmbits professionals, que “defineix un conjunt d’estratègies per la prevenció i la detecció precoç. També per “millorar la qualitat de vida integral i, sobretot, eliminar l’estigma i la discriminació que es pateix”.


L’acte institucional ha començat amb el desplegament del Tapís Memorial de la lluita contra la Sida, que s’ha fet simultàniament des dels balcons del Palau de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona. A continuació, la cap de l’Àrea de Prevenció, Atenció i Control de les ITS i el VIH, Rosa Mansilla, ha llegit el manifest d’enguany que porta per lema “Zero estigma, zero VIH”. La commemoració institucional també ha comptat amb la participació de la regidora de Salut, Envelliment i Cures, de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa; el diputat delegat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro; i la presidenta del Comitè 1er de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya, Marta Melgosa.

4  

Imatges

La consellera Vilagrà durant l'acte commemoratiu

La consellera Vilagrà durant l'acte commemoratiu 106633

El conseller Balcells durant l'acte commemoratiu

El conseller Balcells durant l'acte commemoratiu 71200

Acte institucional amb motiu del Dia Mundial de la Sida

Acte institucional amb motiu del Dia Mundial de la Sida 140935

Acte institucional amb motiu del Dia Mundial de la Sida

Acte institucional amb motiu del Dia Mundial de la Sida 111427

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined