.

Territori licita les obres de la nova estació de busos de Tàrrega, per 3,5 MEUR

query_builder   2 desembre 2022 19:12

event_note Nota de premsa

Territori licita les obres de la nova estació de busos de Tàrrega, per 3,5 MEUR

  1. Les obres de la nova instal·lació, que s’ubicarà davant de l’estació del tren, començaran la primavera vinent
  2. Tindrà set andanes per a autobusos i un edifici de planta baixa soterrat, amb una coberta que s’urbanitzarà com a nova plaça pública i facilitarà la connectivitat de l’entorn
  3. El Departament té projectades tres estacions més a la demarcació per a potenciar el transport públic, a Lleida, Juneda i Almacelles

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha presentat avui a Tàrrega les obres per a la construcció d’una nova estació d’autobusos al municipi, coincidint amb l’inici de la seva licitació per un import de 3,5 MEUR. La nova instal·lació es construirà davant de l’estació de tren, a la banda nord de les vies, al carrer Santes Espines, de manera que potenciarà la intermodalitat bus-tren. Es preveu que rebi unes 113.000 persones usuàries de la dotzena de línies que tenen parada a la capital de l’Urgell. Els treballs començaran la primavera vinent i tindran un termini d’execució de 18 mesos.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha explicat que la licitació de la nova estació d'autobusos busca "facilitar la vida de la gent ja que, entre d'altres millores, facilitarem la intermodalitat en situar-la just davant de l'estació de tren". "El Govern de la Generalitat treballem per la Catalunya sencera, socialment i territorial, i per això volem que el transport públic sigui a tot arreu, tot i per a tothom", ha reblat.

.
El conseller Juli Fernàndez amb l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijoan
{"name":"2022/12/02/19/09/1ea489e8-9406-4c8e-90a9-4b934ea860df.jpg","author":"Lali Puig","type":"0","location":"0","weight":3444015}

L’estació constarà d’una platja de set andanes per a l’estacionament d’autobusos i una edificació de planta baixa per a donar servei a les persones usuàries. El tret més destacable és que l’edificació estarà semisoterrada, de tal manera que la seva coberta s’urbanitzarà per crear un nou espai públic a nivell del carrer de les Santes Espines a nivell del carrer de les Santes Espines, que dotarà la ciutadania d’un nou espai d’esbarjo i trobada. La parcel·la on s’ubicarà l’estació té una superfície de 4.600 m2.

Tàrrega disposa actualment d’una estació de busos, situada al carrer del Migdia, que quedarà fora de servei un cop es posi en funcionament la nova. La construcció de la nova estació d’autobusos compta amb finançament dels fons europeus Next Generation.

Pròximament, el Departament de Territori i l’Ajuntament de Tàrrega signaran el conveni que recollirà l’acord de col·laboració per a la construcció i manteniment de la nova estació. L’Ajuntament cedirà a la Generalitat els terrenys per executar les obres i, un cop finalitzades, el municipi assumirà el manteniment de la instal·lació.

Potenciar el transport públic

La nova estació de Tàrrega s’emmarca en les polítiques que el Govern està desenvolupant per a la millora del transport públic a la demarcació de Lleida. En el cas de l’autobús, a més de les millores de serveis que ha anat implantant, el Departament de Territori té programada la construcció de diverses estacions de bus, totes amb fons europeus Next Generation. Així, a més de la de Tàrrega que ara es licita, cal remarcar les següents:

  1. Lleida: Amb una inversió estimada de més de 40 MEUR, la nova estació de busos de Lleida suposarà una de les actuacions més ambicioses d’aquestes característiques a tot Catalunya dels últims anys. S’ubicarà a l’entorn de l’antiga farinera de la Meta i els Docs, al costat de l’estació de ferrocarril de Lleida, per a potenciar la intermodalitat del transport públic. Les obres es licitaran en els pròxims mesos. Ocuparà una superfície d’11.600 m2, disposarà de 28 andanes i donarà resposta a una demanda que actualment ja se situa en els 1,4 milions de viatges anuals.
  2. Juneda: Recentment, Territori ha adjudicat l’obra per a construir una nova estació de busos a Juneda per un import d’uns 500.000 euros. Es preveu que entri en funcionament l’estiu vinent. Permetrà millorar la prestació dels serveis d’autobús i la comoditat de les persones usuàries respecte de les actuals parades amb què compta el municipi actualment.
  3. Almacelles: El Departament ha impulsat la licitació de les obres per a construir una nova estació de busos a Almacelles per un valor d’1,6 MEUR. El complex s’ubicarà al carrer Joan Maragall, al centre de la població, i s’emplaça en una parcel·la de 1.700 metres quadrats.

1  

Imatges

Imatge virtual

Imatge virtual 312499

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 478228

undefined
undefined
undefined
undefined