1. Garriga ha visitat el nou saló SAGA, dedicat al sector i impulsat per Plataforma per la Llengua amb el suport del Departament de Cultura

El saló SAGA, del joc i els esports digitals en català, ha obert avui les seves portes al recinte firal de la Farga de l’Hospitalet amb la participació d’una cinquantena d’expositors i diferents activitats relacionades amb el món gaming.

El certamen, impulsat per la Plataforma per la llengua, compta amb la col·laboració del Departament de Cultura i estarà obert durant tot el cap de setmana amb l’objectiu de promocionar el s videojocs en llengua catalana.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha visitat la fira i ha lliurat un dels Premis SAGA,en concret el Premi al millor videojoc en català de l’any, que ha estat atorgat a Endling - Extinction is forever. A l’acte s’han lliurat 5 guardons més en diferents categories. També han visitat el saló el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, el secretari de Política Lingüística, Xavier Vila, i la directora general d'Innovació i Cultura Digital, Marisol López.

Garriga ha destacat “la potència del sector a Catalunya i la necessitat d’acompanyar-lo des de les institucions, no només perquè pugui seguir creixent, sinó també perquè els videojocs incorporin cada vegada amb més normalitat la nostra llengua”. La consellera ha recordat que “el reforç de l’ús del català en tots els àmbits és una prioritat del Govern, i per això també volem estar al costat de totes aquelles iniciatives que treballin per reforçar el joc en català”.

Lliurament dels Premis SAGA{"name":"2022/12/03/22/28/02c31b73-12c4-4788-bb88-f3a5d0f56fb3.jpeg","author":"Arnau Pascual","type":"0","location":"0","weight":405150}
  1. Suport institucional al SAGA

El Departament de Cultura participa al SAGA amb un estand a l’espai firal que vol donar a conèixer al públic general i als professionals totes les actuacions, eines i programes vinculats a l’impuls del videojoc en català des de tots els àmbits de l’ecosistema: formació, indústria, comunitats, art i llengua.

A l’estand es poden conèixer les diferents iniciatives del Govern de la Generalitat per enfortir el sector i promoure l’ús del català en aquests productes. Entre d’altres, l’oferta disponible de videojocs en català amb la base de dades VDJOC, de la Secretaria de Política Lingüística o el projecte AINA per al desenvolupament de recursos per a la Intel·ligència Artificial en llengua catalana.

A més, també s’hi ofereix informació sobre l’oferta formativa universitària i de Formació Professional existent a Catalunya i sobre les subvencions que habilita el Departament de Cultura a través de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, la Secretaria de Política Lingüística i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) per a l’acceleració de la indústria del videojoc i per la incorporació del català en aquests productes.

  1. Principals activitats del Saló

El saló gaming SAGA reuneix les principals empreses, associacions, clubs i centres formatius del sector dels videojocs dels territoris de parla catalana. El certamen ofereix al públic la possibilitat de visibilitzar els videojocs, les competicions i les retransmissions d’esports electrònics en català. Així, l’espai de La Farga de l’Hospitalet acull una marató de 36 hores de videojocs, partits d'exhibició del Barça eSports, la final a quatre de la competició LlOP del Valorant i una Copa de les Estrelles de la competició LlOP del League of Legends.