Federació Catalana de Tennis

La Federació Catalana de Tennis i Esportcat, Generalitat de Catalunya, impulsen el Catalonia Open WTA 125

query_builder   5 desembre 2022 13:30

event_note Nota de premsa

La Federació Catalana de Tennis i Esportcat, Generalitat de Catalunya, impulsen el Catalonia Open WTA 125

  1. El torneig està pendent d'incloure en el calendari oficial WTA i es preveu que tingui lloc de l'1 al 7 de maig de 2023
  2. La prova neix de l'aliança estratègica entre la FCT i la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física per impulsar l'esport femení
Federació Catalana de Tennis{"name":"2022/12/05/13/49/c745b27c-2e93-43a6-b7d1-dab154fed328.jpeg","author":"Federació Catalana de Tennis","type":"0","location":"0","weight":223898}


La Federació Catalana de Tennis (FCT) organitzarà, amb el suport d’Esportcat, Generalitat de Catalunya, una prova del circuit professional WTA 125, el Catalonia Open. El torneig neix de l’aliança estratègica entre la FCT i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya per impulsar l’esport femení.

Un dels trets característics d’aquest nou torneig és que no comptarà amb una seu fixa, sinó que tindrà lloc en diferents clubs de Catalunya en cadascuna de les seves edicions per tal d’arribar a tot el territori català. El Club Tennis Reus Monterols serà l’amfitrió de la primera edició. El torneig està pendent d'incloure en el calendari oficial WTA i es preveu que sigui de l’1 al 7 de maig de 2023.

L’objectiu del projecte és convertir aquest torneig en un dels grans esdeveniments del tennis a Catalunya per la dimensió i el nivell esportiu de les participants. A més, durant les setmanes prèvies al torneig i durant la celebració del mateix, es duran a terme activitats promocionals arreu de Catalunya.

Per Jordi Tamayo, president de la Federació Catalana de Tennis, l’organització del torneig “mostra la ferma aposta de la Federació per impulsar l’esport femení i per dotar de valor i apropar el tennis de primer nivell arreu de Catalunya. A més, el torneig vol ser prescriptor amb accions de sostenibilitat, tant mediambiental com social”.

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, assegura que l’impuls del nou torneig obeeix “a l’objectiu del Govern de projectar l’esport femení. Ens cal més visibilitat i generar referents femenines”. Anna Caula afegeix que “aquest nou torneig WTA 125 portarà a casa nostra les principals figures del tennis, amb la qual cosa projectarem l’ADN esportiu català a nivell internacional” i subratlla que aquest torneig reforça “el concepte d’esport circular, que parteix d’un gran esdeveniment per reforçar la base, les i els esportistes d’elit, els clubs i la resta d’agents del sistema esportiu”.

El torneig comptarà també amb la col·laboració de la Real Federación Española de Tennis, la WTA, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus.

1  

Imatges

Catalonia Open WTA 125

Catalonia Open WTA 125 223898

undefined
undefined
undefined
undefined