Departament de la Presidència

Montse Bergés Saura, delegada territorial del Govern a Lleida

Nascuda a Lleida (Segrià) l’any 1967.

Llicenciada en Ciències Biològiques per a la Universitat Barcelona, ha desenvolupat la seva carrera professional en la docència, la gestió ambiental i la planificació de projectes. També ha treballat en política municipal a l’Ajuntament de Lleida.

Fins ara, exercia de cap de l’oficina del delegat del Govern a Lleida des del 2021. Anteriorment, era coordinadora de polítiques municipals del gabinet de l’alcaldia a l’Ajuntament de Lleida (2019-2021).

De 2007 a 2011 va ser membre de diversos consells d'administració i comissions informatives del consistori lleidatà com l’Institut Municipal d'Ocupació (IMO) i l’Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), entre d’altres. De 2003 a 2007 va ser regidora delegada de Comerç, Consum i Turisme a l’Ajuntament de Lleida i presidenta del Patronat de Turisme i de l'Institut Municipal de Mercats i Consum.

També ha treballat de professora col·laboradora en l’àmbit de les TIC a la Universitat Oberta de Catalunya així com de professora de secundària en l’àmbit científic i matemàtic. Té experiència com a tècnica i consultora ambiental en projectes d’eficiència energètica i d’impacte ambiental d'obres hidràuliques, entre d’altres.


Departament de Recerca i Universitats

Francesc Xavier Grau i Vidal, president de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya)

Nascut a Lleida (Segrià) l’any 1958.

És doctor en ciències químiques per la Universitat de Barcelona (1986) i catedràtic de Mecànica de Fluids de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Ha estat rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) entre els anys 2006 i 2014. Va exercir com a secretari d'Universitats i Recerca entre 2018 i 2021, període en què va impulsar la constitució del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC).

Prèviament, ha desenvolupat diverses responsabilitats acadèmiques, entre les quals figuren la direcció del Departament d’Enginyeria Mecànica de la URV entre 1993 i 2000; vicerector d’Infraestructures i TIC; vicerector d’Afers Acadèmics i Personal i vicerector de Política Acadèmica i Científica de la universitat (2000-2006) o director acadèmic de la Global University Network for Innovation (GUNi) entre 2014 i 2016.

Anteriorment, ha treballat com a investigador a l'Institut de Mecànica de Fluids de Tolosa, al Centre per a la Investigació de la Turbulència de NASA a Ames i al Departament d'Enginyeria Mecànica de la Universitat d’Stanford. També ha dirigit la Càtedra URV "Universitat i Regió del Coneixement" i ha estat vicepresident primer de la Xarxa Vives d'Universitats i vicepresident adjunt de la Xarxa Vives. Ha sigut vocal de la Comissió Permanent i vicepresident primer de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), president de l'Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i president de la Comissió de Relacions Internacionals del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC).


Tania Nadal Vicens, presidenta del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona

Nascuda a Ciutat de Mèxic (Mèxic) l’any 1971.

És llicenciada en Ciències Econòmiques al Haverford College (EUA) i màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) al Harvard University Graduate School Business Administration (Boston, EUA).

Fins ara ha estat vicepresidenta del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2014, membre del Consell d’Administració de Clíniques MI i de la Junta Directiva d’Egarsat. També ha estat directora General de Women’s Health Institute i directora d’Estratègia de la Fundació Itinerarium, entre altres càrrecs.

Nadal col·labora amb la Fundació Impulsa com a responsable d’involucrar el teixit empresarial i la societat civil de Sabadell en la Fundació per a l’establiment de col·laboracions.


Josep Poblet i Tous, president del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili

Nascut a Vila-seca (Tarragonès) l’any 1956.

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, col·laborador en diferents treballs d’investigació en els Departaments de Geografia i d’Història Moderna i Contemporània i tècnic Especialista en Estalvi.

La seva trajectòria professional ha estat molt lligada a la política catalana, ja que ha estat alcalde de Vila-seca des del 1993 i fins al 2019, president de la Diputació de Tarragona des del 2007 fins al 2019 i diputat al Parlament de Catalunya en la VII i IX legislatures.

Actualment és professor Ad Honorem de la Universitat Rovira i Virgili des de 2019, president de la Fundació Onada, entitat que treballa per superar la discapacitat, l’autisme i el trastorn mental, i membre del Consell Assessor de Formació i Treball, entitat que impulsa la inclusió social. Entre alguns dels reconeixements que ha rebut, destaca la Medalla d’Argent de la Creu Roja el 1989.