Es fixa com a objectiu prioritari “treballar pel desplegament de l’Agenda Rural com a eina de repoblament del nostre territori i col·laborar de manera proactiva en la transformació feminista que està liderant el departament d’Igualtat i Feminismes”

Comença aquesta nova etapa fent un “especial reconeixement al company Bernat Solé, inhabilitat de manera totalment injusta i arbitrària per haver permès el referèndum de l’1 d’Octubre, i també a totes les persones exiliades i represaliades per lluitar per la llibertat del nostre país”

Montse Bergés
La nova delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés
{"name":"2022/12/06/15/04/cec4aaca-0bd8-4474-8add-9e265915b96a.jpg","author":"DTGL","type":"0","location":"0","weight":2505140}


El Govern de la Generalitat ha nomenat avui Montse Bergés delegada territorial del Govern a Lleida. Bergés substitueix en el càrrec a Bernat Solé, inhabilitat per la seva participació com a alcalde d’Agramunt en l'organització de l’1-O.

Montse Bergés ha assenyalat que es fixa com a objectiu prioritari en la seva nova responsabilitat “treballar pel desplegament de l’Agenda Rural com a eina de repoblament del nostre territori, i també, col·laborar de manera proactiva en la transformació feminista que està liderant el departament d’Igualtat i Feminismes”. Finalment, ha agraït “la confiança dipositada en mi per part del meu partit, ERC, i per part del Govern del meu país”.

La nova delegada ha afirmat que “començo aquesta nova etapa fent un especial reconeixement al company Bernat Solé, inhabilitat de manera totalment injusta i arbitrària per haver permès el referèndum de l’1 d’octubre. Faig extensiu aquest reconeixement a totes les persones exiliades i represaliades per lluitar per la llibertat del nostre país”. Bergés ha explicat que agafa aquest relleu amb la voluntat de “donar continuïtat als projectes engegats al llarg d’aquest any i mig que he pogut treballar al costat del Bernat Solé i que espero poder continuar per convertir-los en realitats. Projectes, tots ells, que es caracteritzen per treballar de manera transversal amb tots els departaments, administracions i agents implicats per donar impuls a les terres de Lleida i oportunitats a tota la ciutadania”.

Montse Bergés (Lleida, 1967) és llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat Barcelona. Ha desenvolupat la seva carrera professional en la docència, la gestió ambiental i la planificació de projectes. També ha treballat en política municipal a l’Ajuntament de Lleida. Fins ara, exercia de cap de l’oficina del delegat del Govern a Lleida des del 2021. Anteriorment, era coordinadora de polítiques municipals del gabinet de l’alcaldia a l’Ajuntament de Lleida (2019-2021). De 2007 a 2011 va ser membre de diversos consells d'administració i comissions informatives del consistori lleidatà com l’Institut Municipal d'Ocupació (IMO) i l’Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), entre d’altres. De 2003 a 2007 va ser regidora delegada de Comerç, Consum i Turisme a l’Ajuntament de Lleida i presidenta del Patronat de Turisme i de l'Institut Municipal de Mercats i Consum. Bergés també ha treballat de professora col·laboradora en l’àmbit de les TIC a la Universitat Oberta de Catalunya així com de professora de secundària en l’àmbit científic i matemàtic. Té experiència com a tècnica i consultora ambiental en projectes d’eficiència energètica i d’impacte ambiental d'obres hidràuliques, entre d’altres.