Cultura

El Govern dedicarà l'1,5% del pressupost del 2023 a la cultura

query_builder   7 desembre 2022 14:31

event_note Nota de premsa

El Govern dedicarà l'1,5% del pressupost del 2023 a la cultura

  1. En el marc de les reunions pressupostàries, el president Pere Aragonès s’ha reunit avui al Palau de la Generalitat amb representants de la plataforma Actua Cultura i les conselleres de Cultura i Economia i Hisenda.
  2. Consellera Garriga: “La proposta de pressupost del Departament de Cultura per al 2023 preveu un increment de 100 milions d'euros i arribaríem a l’1,5%, en el camí cap al 2% que estem fent en diàleg constant amb el sector”
reunió{"name":"2022/12/07/14/37/314de6e4-b934-40d4-8625-805a5e16a83f.jpg","author":"Arnau Vidal","type":"0","location":"0","weight":181723}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez, s’han reunit avui amb representants de la plataforma Actua Cultura al Palau de la Generalitat, Isabel Vidal, representant d’arts escèniques; Joan Sala, representant de l’àmbit editorial; Eva Faustino, representant de l’àmbit musical; Montserrat Bou, representant del sector audiovisual, i Joan Anton Maragall, representant d’arts visuals. La reunió s’ha dut a terme en el marc de les trobades que l'Executiu està duent a terme amb els agents socials i econòmics.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la representant d’Actua Cultura, Isabel Vidal, han comparegut davant dels mitjans de comunicació juntament amb els portaveus d’Actua Cultura, la plataforma que des de l’any 2019 demana un increment del pressupost del Departament de Cultura. És el primer cop que el president i el Govern convoquen el sector cultural per comunicar la seva proposta de pressupost per al sector.

La consellera Garriga ha destacat que des d’un inici, “l’aposta del Govern ha sigut redreçar el finançament de la cultura, amb el compromís d’assolir el 2% a final de legislatura”. En el darrer pressupost ja es va passar de l’1,1 a l’1,3%, amb un increment net de 70 milions. “La proposta de pressupost pel 2023 del Departament de Cultura preveu un increment de 100 milions i, per tant, arribem a l’1,5%, en el camí cap al 2%”, ha destacat Garriga. Així doncs, amb aquesta proposta el pressupost de Cultura augmentarà 100 milions d’euros i arribarà a un total de 476 milions.

La consellera ha explicat que, aquest any 2022, amb l’increment ja s’han pogut destinar més recursos que mai a tots els àmbits del Departament, als equipaments públics, a la cultura popular, a les empreses culturals i a la llengua, i s’ha arribat a nous sectors com els de la cultura comunitària. “Amb aquesta proposta de pressupost per al 2023 fem un pas més en el compromís d’aquest Govern d’arribar al 2% del pressupost dedicat a cultura al final de la legislatura”, ha afegit.

“Tots els països que aspiren a tenir una societat democràtica, igualitària, creativa, moderna, singular i alhora universal, saben que la cultura ha d’estar al centre de les seves polítiques. Fa molt de temps que diem que la cultura és una de les principals eines de què disposem per transformar el nostre entorn i empoderar la ciutadania. La cultura és la quarta pota de l’estat del benestar”, ha reblat la consellera Garriga.

3  

Imatges

Reunió del Govern amb Actua Cultura

Reunió del Govern amb Actua Cultura 177110

Reunió del Govern amb Actua Cultura

Reunió del Govern amb Actua Cultura 136987

Compareixença de la consellera Garriga

Compareixença de la consellera Garriga 66042

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined