CME

Els Mossos d'Esquadra detenen una funcionaria de presons i dos interns per introduir i distribuir drogues en centres penitenciaris

query_builder   9 desembre 2022 09:09

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen una funcionaria de presons i dos interns per introduir i distribuir drogues en centres penitenciaris

· La investigació va ser duta a terme per agents de la Unitat d’Entorn Penitenciari en col·laboració amb l’Àrea d’Informació i Seguretat del Departament de Justícia (AIS) en el seu àmbit competencial

· Dos dels investigats van coincidir prèviament al centre penitenciari Puig de les Basses on presumptament ja estaven duent a terme aquesta activitat il·legal

· Un dels reclusos era qui dirigia l’activitat il·lícita, mentre que la funcionària facilitava informació i adquiria drogues, i el tercer detingut les introduïa al centre a l’interior del seu cos

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Entorn Penitenciari (UEP) de la Comissaria General d’Investigació Criminal han detingut una dona de 50 anys a qui presumptament se li atribueix un delicte contra la salut pública i un delicte de revelació de secrets, i dos homes de 38 i 24 anys, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública.

La investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció núm. 7 de Figueres, es va iniciar a finals de l’any 2021 quan l’Àrea d’Informació i Seguretat del Departament de Justícia (AIS) va informar els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Entorn Penitenciari que diversos interns, en connivència amb una funcionària de presons, presumptament estaven introduint i venent substàncies estupefaents al centre penitenciari (CP) Puig de les Basses de Figueres.


Relació a diferents centres penitenciaris

La investigació va encaminar-se a conèixer les rutines de la funcionària de presons que, durant el mes de març, havia sol·licitat un canvi de destinació. La investigada i un altre dels investigats van coincidir al CP Puig de les Bases durant un temps, fins que al mes de gener el reclús va ser traslladat al CP Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada. Constaven al reu diversos expedients per tinença d’objectes o substàncies prohibides a l’interior dels centres.

La hipòtesi principal amb què es va treballar era que el canvi de lloc de la funcionària estava relacionat amb l’activitat delictiva que duien de manera conjunta amb el reclús.

Del resultat de les gestions d’investigació, els agents van aconseguir determinar com es bastia aquesta societat. El reclús, a través dels seus contactes, indicava quan i a qui comprar substàncies estupefaents a la investigada. Un cop obtingudes aquestes, segons els investigadors, era, o be la investigada o bé un tercer investigat, qui introduïa al centre penitenciari les substàncies, a l’interior del seu cos.

A banda, la investigada presumptament s’aprofitava de la informació de què disposava per raó del càrrec que ocupava, per facilitar informació per a dur a terme l’activitat il·lícita.


Explotació de la investigació conjunta amb funcionaris de presons

Finalment el dia 29 de novembre va tenir lloc la fase d’explotació de la investigació. Agents de la UEP van detenir la funcionària de presons i els dos reclusos investigats. A banda van fer dues entrades simultànies, una a un domicili i l’altra a la cel·la d’un dels interns al centre penitenciari de Lledoners.

Durant la investigació i l’explotació del cas, els Mossos, juntament amb funcionaris del CP Lledoners, van intervenir diferents quantitats d’haixix i heroïna, principalment. Una de les intervencions es va fer a un dels interns quan aquest la volia introduir al centre penitenciari. A banda, també es van intervenir diners en efectiu, documentació i telèfons mòbils.

La detinguda va passar a disposició judicial i el jutjat que instrueix la causa va decretar la seva llibertat amb càrrecs, mentre que els dos interns del CP Lledoners implicats també van ser detinguts al mateix centre penitenciari, on continuen interns.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 9 de desembre de 2022

3  

Imatges

UEP 1

UEP 1 241474

UEP 2

UEP 2 251958

UEP 3

UEP 3 167324

undefined
undefined
undefined
undefined