mini

AQUESTA NOTA SUBSTITUEIX L'ANTERIOR Aprovada la millora i ampliació de la xarxa d'equipaments a Calella

query_builder   12 desembre 2022 12:40

event_note Nota de premsa

AQUESTA NOTA SUBSTITUEIX L'ANTERIOR Aprovada la millora i ampliació de la xarxa d'equipaments a Calella

  1. La Comissió d’urbanisme de l’Arc metropolità emet informe sobre el pla que permetrà l’ampliació de l’Hospital Comarcal Sant Jaume, a Calella, així com la construcció d’un edifici de diverses plantes per a aparcament
imatge 1
Vista actual de l’àrea que acull l’Hospital Comarcal Sant Jaume.
{"name":"2022/12/12/09/50/775e4226-bd8e-46b0-8f54-009ae4b9f4d2.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":252790}


La Comissió territorial d’urbanisme de l’Arc metropolità de Barcelona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha donat llum verda avui a la millora de la xarxa d’equipaments a Calella, al Maresme, on s’ampliarà i modernitzarà l’Hospital Comarcal Sant Jaume.

Així, la Comissió ha emès informe sobre el Pla especial que permetrà l’ampliació de l’Hospital Comarcal Sant Jaume. Se situa al nord de Calella, en una zona que concentra un gran volum d’equipaments públics, com són el tanatori, l’auditori municipal de Can Saleta, unes antigues construccions d’oci i restauració i el propi hospital, conformat per cinc edificacions. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva estima que l’Hospital ha de passar dels 21.502 m2 de sostre actuals a més de 50.000.

imatge 2{"name":"2022/12/12/09/51/f6f53122-2ed3-4c2b-81e8-ba3de8ed8b49.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":10947}


La proposta preveu enderrocar els edificis més obsolets que fan façana al carrer Sant Jaume, mantenint les construccions centrals, que actualment acullen les consultes externes, urgències, serveis generals, hospitalització, radiologia i el bloc quirúrgic.

El sostre total del complex s’incrementarà amb la reforma i ampliació dels edificis més antics per a usos administratius i amb les noves construccions, que tindran alçades d’entre 1 i 6 plantes i es concentraran al voltant del cos principal.

El Pla preveu la substitució de l’actual aparcament en superfície per un edifici de diverses plantes que acollirà entre 420 i 450 places als terrenys situats darrera de Can Saleta. Els accessos al nou recinte hospitalari s’articularan mitjançant la creació d’una plataforma davant del centre i amb la construcció d’una nova rotonda en l’encreuament entre l’antiga carretera a Hortsavinyà i el carrer Sant Jaume.

(Aquesta nota substitueix l'anterior, atès que la Comissió d'urbanisme ha decidit posposar el punt sobre Malgrat de Mar )



1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 847680