1. “ Pessebrisme, mirades” és una mostra de la Federació Catalana de Pessebristes que vol fer visible i divulgar la dimensió artística i creativa del pessebrisme més enllà de seu valor cultural i patrimonial
  2. La mostra acull obres d’artistes que reinterpreten el pessebre des de diferents disciplines com l’arquitectura, la pintura, l’escenografia, la ceràmica, l’escultura, o el gravat
  3. L’exposició es podrà visitar del 15 de desembre al 5 de febrer de 2023

El Centre d’Artesania Catalunya acull des del 15 de desembre i fins el 5 de febrer de 2023 l’exposició “ Pessebrisme, mirades”, una mostra de la Federació Catalana de Pessebristes on nou artistes catalans de diferents disciplines reinterpreten el pessebre.

El pessebrisme, especialment a Catalunya, ha anat adaptant les seves formes d’expressió als contextos de cada moment, tant a nivell geogràfic i cultural com als gustos estètics i als materials constructius. Una de les vessants del pessebrisme és la seva dimensió com a art i creació plàstica. Amb aquesta exposició, doncs, la Federació Catalana de Pessebristes vol potenciar i contextualitzar el pessebre en l’àmbit artístic, fer visible i divulgar la dimensió artística i creativa del pessebrisme més enllà de seu valor cultural i patrimonial.

La mostra consta de 10 peces, una obra original d’un fragment d’un pessebre a partir de la qual els nou artistes escollits per a participar en l’exposició presenten una nova peça creada des de la seva pròpia visió plàstica. En aquest sentit, les obres exposades parteixen de diferents disciplines de l’art: arquitectura, pintura, forja, escenografia, ceràmica, escultura, o gravat.

L’acte inaugural de l’exposició tindrà lloc aquest dijous 15 de desembre, a les 18.30 hores, al Centre d’Artesania Catalunya (Banys Nous, 11. Barcelona).

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @ccamcat|@empresacat
  2. Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/
  3. Instagram: @artesaniacat


3  

Imatges

Imatge de l'exposició

Imatge de l'exposició 2566432

Imatge de la mostra

Imatge de la mostra 2054562

Fulletó de l'exposició

Fulletó de l'exposició 422398