digitalització aules

El Govern aprova la dotació de gairebé 129 milions d'euros per a impulsar la digitalització i les STEAM al sistema educatiu

query_builder   13 desembre 2022 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la dotació de gairebé 129 milions d'euros per a impulsar la digitalització i les STEAM al sistema educatiu

  1. Es tracta d’un recurs finalista provinent dels fons europeus Next Generation
  2. Permetrà licitar les maletes audiovisuals, l’equipament de robòtica i els panells interactius per a tots els centres; les aules digitals vivencials per als centres d’educació especial així com l’equipament Maker per a 150 centres


El Govern ha aprovat la dotació de 128.971.926 euros per iniciar la licitació del material que ha de permetre impulsar la digitalització i les STEAM (per les sigles en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques) al sistema educatiu.


L’objectiu d’aquesta mesura és fomentar la competència digital educativa de l’alumnat, professorat i dels centres educatius i, al mateix temps, desenvolupar la digitalització dels centres educatius catalans. D’aquesta manera, es vol promoure l’equitat educativa reduint l’escletxa digital de l’alumnat, definint la millora de les dotacions digitals de les aules i proporcionant capacitació tècnica als docents.


El pressupost aprovat avui pel Govern prové dels recursos finalistes dels fons europeus Next Generation, una dotació que només es podia destinar a l’equipament digital, i es duran a terme a càrrecs futurs entre el 2023 i el 2025, de la manera següent:


Any

Import

2023

18.041.529,18 €

2024

102.535.474,69 €

2025

8.394.922,13 €

TOTAL

128.971.926,00 €


El pressupost aprovat permetrà iniciar la licitació de les diferents actuacions que formen part de l’impuls digital:


-Licitació de les maletes audiovisuals: per a tots els centres educatius públics i concertats. Aquestes maletes disposaran de materials com càmera de vídeo/fotografia, auriculars amb micròfon, trípode o taula mescladora de so.

-Licitació dels panells interactius: per a tots els centres educatius públics i concertats. Se subministrarà aquest equipament a tots els grups-aula.

-Licitació de les aules digitals vivencials: per a tots els centres d’educació especial. Seran espais amb pantalles, taules de llum, impressores 3D, kits de robòtica i d’altres elements.

-Licitació d’equipament Maker: per a 150 centres, més alguns dels centres del programa STEAMCat. Inclourà impressora, escàner i bolígraf 3D, kits de microcontroladors, talladora-gravadora làser, kit d’energia solar i nano ordinador, entre d’altres (projecte FAIG).

-Licitació d’equipament de robòtica educativa: per a tots els centres educatius. Seran equips de robòtica personalitzats per a cada etapa i tots els centres educatius podran escollir diversos equipaments en funció del seu projecte.


Tot aquest equipament arribarà als centres educatius a partir del setembre de 2023, de la mà del suport i assessorament de les mentories digitals i amb subvencions a universitats, entitats i ajuntaments, per tal que formin el professorat dels centres sobre l'ús educatiu d'aquests equipaments.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined