Funció publica

El Govern aprova un programa d'anàlisi de dades per al disseny dels processos de transformació de l'ocupació pública

query_builder   13 desembre 2022 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un programa d'anàlisi de dades per al disseny dels processos de transformació de l'ocupació pública

  1. Tindrà una durada de tres anys i preveu la incorporació de fins a 7 persones


El Govern ha aprovat la creació d’un programa temporal per a l'anàlisi de les dades relatives a la gestió de persones en l’àmbit de la funció pública. Aquest programa, adscrit a la Secretaria d’Administració i Funció Pública del Departament de la Presidència, s’emmarca en el procés de transformació de l’Administració i l’ocupació pública que està portant a terme el Govern per desplegar una administració moderna, eficient, professional i excel·lent al servei de les persones.

Tindrà una durada de tres anys i preveu la incorporació de fins a 7 efectius, que faran tasques d’anàlisi de dades, i de definició, emmagatzematge i gestió dels indicadors en l’àmbit de la funció pública i en matèria de gestió de persones generats pel conjunt d’administracions públiques catalanes. També col·laboraran en l’elaboració d’estudis i propostes a partir de l’anàlisi, visualització i interpretació d’aquestes dades.

El programa respon als objectius de disposar de dades per a la presa de decisions i per a l’assoliment de projectes d’anàlisi a través de la incorporació de models d’intel·ligència artificial per arribar a la superació del model burocràtic, l’orientació a l’acompliment d’objectius i el redisseny dels sistemes de selecció per atreure talent i rejovenir les plantilles. També enllaça amb la futura llei d’ocupació pública, que ha de definir el model propi de funció pública a Catalunya basat en l’establiment d’un marc legal comú per a totes les administracions públiques catalanes.

Per dur a terme amb èxit aquest procés de transformació, es requereix l’accés i el tractament d’un gran volum d’indicadors i dades públiques i la seva optimització i transformació en informació que permeti identificar les alternatives més viables per aconseguir els objectius establerts de la forma més eficient.

En aquest context, la creació d’aquest programa esdevé imprescindible per incorporar perfils professionals experts per desenvolupar funcions i tasques específiques, de naturalesa estrictament temporal, i que representen una càrrega de treball addicional.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined