Thyssen

El Govern dona suport a la construcció del nou Museu de Guissona i del Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

query_builder   13 desembre 2022 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern dona suport a la construcció del nou Museu de Guissona i del Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

  1. La construcció d’un nou edifici per al Museu de Guissona permetrà solucionar problemàtiques estructurals
  2. El Museu Thyssen, ubicat al Monestir de Sant Feliu de Guíxols, es configura com un equipament destinat a l’art i a la creació en tots els seus vessants


El Govern, a proposta de la consellera de Cultura, ha autoritzat l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural a concedir una subvenció exclosa de concurrència pública a l’Ajuntament de Guissona per un import d’1.180.000 euros per al finançament del projecte de construcció del nou Museu de Guissona durant els anys 2022, 2023 i 2024.

El Museu de Guissona forma part del conjunt arqueològic de Guissona juntament amb el parc arqueològic, un recinte museïtzat de gairebé dues hectàrees, on es conserven in situ les restes immobles de la ciutat romana de Iesso. Es tracta d’un jaciment únic a tota la demarcació de Lleida per les seves dimensions, característiques i importància històrica. Per aquest motiu, Iesso va ser una de les primeres ciutats romanes a ser declarada BCIN.

El Museu de Guissona va ser registrat el 2016. Està ubicat als baixos de l’edifici històric de la Fassina i presenta un discurs monogràfic centrat en el passat romà de la vil·la. Forma part de la Xarxa territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

Actualment, l’equipament presenta mancances relatives a les infraestructures i instal·lacions, així com problemes estructurals que comprometen la preservació dels seus béns arqueològics. La construcció d’un nou edifici permetrà solucionar aquestes problemàtiques i ajudarà a millorar la interpretació de l’espai arqueològic, l’accessibilitat i la qualitat de la visita.

Reforma del Monestir de Sant Feliu de Guíxols per al Museu Carmen Thyssen

El Govern també ha autoritzat l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural a concedir una subvenció exclosa de concurrència pública a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, per un import de 2.100.057,04 euros, per finançar la reforma del Monestir de Sant Feliu de Guíxols i la museografia del Museu Carmen Thyssen, durant els anys 2022, 2023, 2024 i 2025.

El Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, ubicat al Monestir de Sant Feliu de Guíxols, es configura com un equipament destinat a l’art i a la creació en tots els seus vessants, des de l’exhibició i contemplació de l’art a l’aprofundiment especialment en la creació artística, la investigació i la difusió.

El museu comptarà amb una important col·lecció d’obres de reconeguts artistes catalans de la pintura dels segles XIX i XX. En destaca el gènere paisatgístic i altres peces d’estil realista, modernista, noucentista, impressionista i postimpressionista, així com de la generació del 1917 i les avantguardes. També inclou escultures de Manolo Hugué, Josep Clarà i Xavier Corberó.

La rellevància de la col·lecció fa necessari disposar d’una ubicació que hi estigui en consonància. Per això, l’objectiu de la intervenció és reformar el Monestir de Sant Feliu de Guíxols per acollir aquest nou equipament que conservarà, difondrà i valorarà les peces, a la vegada que les farà accessibles a tot tipus de públics.

Aquestes actuacions s’emmarquen en el programa d’inversions que impulsa el Departament de Cultura per a millorar l’estat dels edificis i de les exposicions permanents dels museus, d’acord amb el Pla de Museus 2030.



undefined
undefined
undefined
undefined
undefined