1. La companyia de construcció industrialitzada ha augmentat 8.000m2 la superfície de la planta de producció de cases prefabricades amb la posada en marxa d’una nova línia automatitzada
  2. PMP ha comptat amb un ajut de 132.000 euros d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball
  3. Aquesta ampliació permet a l’empresa lleidatana construir el 90% d’un habitatge a la fàbrica i garantir-ne la màxima certificació energètica, escurçar el termini de producció i reduir emissions i la generació de residus

L’empresa catalana de construcció industrialitzada PMP ha invertit 3 milions d’euros i ha creat 30 llocs de treball amb l’ampliació de la seva fàbrica a les Borges Blanques (les Garrigues). Amb aquest projecte de creixement, el centre productiu compta ara amb una superfície de 16.000m2, 8.000m2 més que l’any passat. Per dur a terme l’ampliació, PMP ha comptat amb un ajut de 132.000 euros d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- en el marc de la línia d’ajuts d’Alt Impacte.

PMP compta actualment amb una plantilla de 107 persones, gairebé un 60% més que fa quatre anys. Es dedica al disseny i la producció d’habitatges construïts de forma industrialitzada amb la màxima certificació energètica i mitjançant tecnologia vinculada a la indústria 4.0 com la robòtica, fet que permet a la companyia escurçar el termini de construcció dels habitatges i augmentar l’eficiència del procés.

El secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, ha destacat aquest dimarts després de visitar les noves instal·lacions que aquest projecte d’inversió “consolida el lideratge de PMP en el sector de la construcció industrialitzada i ho fa des de les Borges Blanques, un fet amb molt valor afegit per al Govern”. Castellanos ha subratllat que aquest projecte “és d’especial interès ja que la industrialització del procés de construcció implica la millora de la qualitat dels llocs de treball que genera, la qualitat del producte sense incrementar-ne el preu i la sostenibilitat del procés constructiu, reduint la petjada de carboni i augmentant la circularitat dels productes que s’utilitzen”.

Fins ara, l’empresa prefabricava el 40% dels habitatges a la planta de Lleida (sobretot elements de formigó com els fonaments, les escales, les parets i els forjats) i el 60% s’executava a l’obra. Ara, amb la nova línia productiva, PMP pot produir també envans interiors, aïllaments i instal·lacions tant per a edificis unifamiliars com plurifamiliars en altura; de manera que el 90% de la construcció de l’habitatge estarà industrialitzat a la fàbrica. Així, l’empresa pot construir un habitatge en 2 mesos i mig i reduir fins a un 60% les emissions de transports i desplaçaments i un 75% la generació de residus.

El secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ ha visitat la fàbrica aquest dimarts al matí i s’ha reunit amb els directius de la companyia. A la visita també hi ha assistit l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo París, l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau i Minguella, i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a Lleida, Vidal Vidal Cullere.

PMP, fundada l’any 2000, està formada principalment per professionals del sector de la construcció i el desenvolupament de negoci amb arquitectes, enginyers, interioristes, informàtics, tècnics d’obra i fàbrica. Recentment ha patentat un nou sistema de construcció anomenat Khanvian que permet reubicar les divisòries interiors dels habitatge per canviar-ne la distribució quan vulguin els seus propietaris.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ


1  

Imatges

El secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, en la visita a les noves instal·lacions de l'empresa.

El secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, en la visita a les noves instal·lacions de l'empresa. 646210