emt

L'empresa de videojocs danesa IO Interactive crearà 150 nous llocs de treball al seu estudi de Barcelona

query_builder   14 desembre 2022 13:25

event_note Nota de premsa

L'empresa de videojocs danesa IO Interactive crearà 150 nous llocs de treball al seu estudi de Barcelona

  1. Ho han anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el cap de l’estudi d’IOI Barcelona després de mantenir una reunió de treball aquest dimecres al matí
  2. Per aquest projecte de creixement a la capital catalana, IO Interactive ha comptat amb el suport d’ACCIÓ
  3. Des de les oficines de 2.400m2 de Barcelona, l’empresa danesa desenvolupa per a tot el món videojocs per a consoles i ordinadors com els de la saga ‘Hitman’ i, a partir d’ara, el primer videojoc de ‘James Bond’ dels darrers quinze anys

L’empresa de videojocs danesa IO Interactive crearà 150 nous llocs de treball en els pròxims quatre anys amb el projecte de creixement del seu estudi ubicat a Barcelona. Ho han anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i l’Studio Head de la companyia a Barcelona, Eduard López Plans, després de mantenir una reunió de treball aquest dimecres al matí.

Per aquest projecte de creixement de les oficines a Barcelona, obertes fa un any i mig i amb una superfície de 2.400m2, IO Interactive ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

Segons el conseller d’Empresa i Treball, “Barcelona ja és un referent a escala europea per al sector dels videojocs: volem seguir reforçant aquest posicionament de la ciutat com un centre potent que atrau projectes d’inversió estrangera”. Per Torrent, “és el cas d’IO Interactive, que ja té una trentena de treballadors a la seva seu de Barcelona i que en els propers anys ampliarà la seva plantilla amb 150 nous llocs de treball qualificats, que cobreixen tota la cadena de valor del desenvolupament dels videojocs”.

El titular d’Empresa i Treball ha explicat que “dades d’ACCIÓ constaten que Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs en els darrers cinc anys, amb una vintena de projectes que han permès crear mil llocs de treball”. “Oferim talent, creativitat i innovació, i també les infraestructures necessàries perquè les empreses de videojocs aterrin al nostre país”, ha afegit.

Per la seva banda, l’Studio Head d’IO Interactive a Barcelona, Eduard López Plans, ha explicat que “Barcelona reuneix totes les condicions adequades per atraure talent: aquí hi ha professionals formats en l’àmbit dels videojocs, és una ubicació atractiva per atraure treballadors d’arreu del món i, a més, la cultura catalana encaixa molt bé amb la forma de treballar de Dinamarca”. López ha subratllat que “hem vingut a Catalunya amb la intenció de col·laborar i fer créixer l’ecosistema local de videojocs”.

En el marc d’aquest pla de creixement, la companyia contractarà programadors, artistes, animadors, dissenyadors de joc i de so per desenvolupar videojocs des de Barcelona en col·laboració amb els estudis de l’empresa a Cophenaguen (Dinamarca) i Malmö (Suècia).

Fins ara, des de la capital catalana -on actualment compta amb una trentena de treballadors-, IO Interactive ha creat videojocs de gran pressupost com els de la saga ‘Hitman’. Es tracta de produccions anomenades AAA, una categoria que fa referència als videojocs amb més categoria a la indústria per a consoles i ordinadors que tenen una qualitat gràfica, jugabilitat, so, guió i extensió més elevada, que acostumen a tenir continuïtat a través de sagues i sovint s’adapten en format de pel·lícules o sèries. Ara, l’estudi també ha començat a treballar en el desenvolupament del primer videojoc de ‘James Bond’ dels darrers quinze anys.

Catalunya, la capital dels videojocs a Europa

Segons un estudi d’ACCIÓ, Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs. En concret, Catalunya ha captat en els últims cinc anys 20 nous projectes d’inversió estrangera d’estudis de videojocs internacionals, que han suposat una inversió propera als 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Els principals països inversors en aquest període (2017-2021) han estat els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud.

D’aquesta manera, Catalunya ha atret el 12,2% de la inversió estrangera destinada a tota la Unió Europea aquest quinquenni, i se situa com la primera regió de la UE tant per nombre de projectes com per volum d’inversió en l’àmbit dels videojocs, per davant de la regió d’Amsterdam (West Netherlands), Irlanda, Suècia i els regions de Bordeus i París, de França. Al mateix temps, Catalunya és la segona regió de la UE pel que fa al nombre de llocs de treball creats amb aquests projectes d’inversió estrangera.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________


§Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

  1. Facebook @acciocat
  2. Linkedin ACCIÓ
  3. Youtube ACCIÓ


1  

Imatges

Fotografia de la reunió de treball entre el conseller d¿Empresa i Treball i el cap de l¿estudi d¿IOI Barcelona i els seus equips

Fotografia de la reunió de treball entre el conseller d¿Empresa i Treball i el cap de l¿estudi d¿IOI Barcelona i els seus equips 221805

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined