El conseller Elena destaca que “la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra és un privilegi pel nostre país i del qual ens en sentim molt orgullosos


  {"name":"2022/12/15/17/45/e4334e02-fcde-46b3-974f-c8a5e9186235.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":469681}

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha presidit avui l’acte de nomenament de les 6 noves comissàries i comissaris del cos de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra. Es tracta de Rosa Bosch Campreciós (membre de la Prefectura del cos), Sílvia Catà Culubret (sotscap de la Regió Policial de Barcelona), Ramon Chacón Holgado (cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal), Montserrat Estruch López (sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord), Miquel Àngel Garcia Alvira (sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central) i Mònica Luis Godó (cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat).

Amb la incorporació de les sis noves comissàries i comissaris, el cos de Mossos d’Esquadra passa a tenir un total de 32 comissaris, dels quals 24 estan en actiu. Amb els nous nomenaments, es passa de 3 a 7 dones en el màxim rang de comandament, la qual cosa suposa un 30% del total de comissaris i comissàries actualment en actiu.

L’acte ha comptat amb la participació del comissari en cap de Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent Peña, el director general de la Policia, Pere Ferrer Sastre, i comandaments del cos. Elena ha fet entrega dels galons als sis nous comandaments acompanyat de Sallent, que ha lliurat els diplomes corresponents.

Elena ha destacat que el cos de Mossos d’Esquadra garanteix els drets i les llibertats dels ciutadans i especialment dels més vulnerables. “Això és una responsabilitat extraordinària i el fet que avui assumiu la condició de comissaris us dóna un plus de responsabilitat”, ha assegurat.

El conseller ha fet referència al projecte de Mossos 2030 que té per objectiu treballar “essent més presents i més propers a la gent del país”. “Una policia més tecnificada, capaç d’evolucionar i avançar,una policia més social, situant sempre a la víctima al centre, i una policia més diversa que s’assembli més a la societat a la qual serveix”, ha explicat. “Això és el que hi ha darrera del compromís de feminització del cos, perquè assemblant-vos més a la societat a la qual serviu, la servireu més i millor”, ha afegit.

Per poder assolir aquests objectius, el conseller ha explicat que cal també dotar de més recursos i més mitjans tan tècnics com humans al cos i ha reiterat el compromís de convocar “850 noves places de mossos cada any fins arribar a l'objectiu dels 22.000”.

Elena ha assegurat que “Mossos és un excel·lent cos pels seus resultats i per la seva feina, però sobretot per la seva capacitat al llarg dels anys d'anar escoltant el batec de la gent i anar evolucionant amb la societat”. “La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra és un privilegi pel nostre país i del qual ens en sentim molt orgullosos”, ha conclòs.

Durant l‘acte, que ha tingut lloc al pati del Departament, la secretària general d’Interior, Tamara Garcia de la Calle, ha estat l’encarregada de llegir el decret de nomenament.

Trajectòria de les noves comissàries i comissaris

Rosa Bosch Campreciós

Diplomada en Turisme (Activitats i Empreses turístiques)

Ha realitzat servei a les regions policials Metropolitana Barcelona, Pirineu Occidental, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud.

D’entre les destinacions on ha estat destaquen sotscap i cap de l’ABP Sant Feliu de Llobregat, cap de l’Àrea de Cooperació Internacional, sotscap de la CGRIP i, en l’actualitat, membre de la Prefectura.

Sílvia Catà Culubret

Llicenciada en Administració i Direcció d'empreses per la UAB.

Ha realitzat servei a les regions policials Girona, Metropolitana Nord i Metropolitana Barcelona, a més de la CSUCOT, al Complex Central.

D’entre les destinacions on ha estat, destaquen cap de l’ABP Mollet del Vallès, coordinadora regional de seguretat ciutadana a la RPMB i, en l'actualitat, sotscap de la RPMB.

Ramon Chacón Holgado

Enginyer tècnic industrial químic i enginyer en organització industrial

Ha treballat als tres nivells d’investigació de la PG-ME a les regions policials Central, Girona, Metropolitana Sud i Ponent.

D’entre les destinacions on ha estat destaquen cap de l’ABP Alt Penedès, cap de la Regió Policial Camp de Tarragona, cap de la Divisió d’investigació Criminal i, en l’actualitat, cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal.

Montse Estruch López

Llicenciada en psicologia

Ha realitzat servei a les regions policials Girona, Metropolitana Barcelona, Metropolitana Sud, Metropolitana Nord i a la Unitat de Selecció.

D’entre les destinacions on ha estat destaquen sotscap de l’Àrea Regional de Transport Urbà, cap de l’Àrea Tècnica i de Proximitat de Seguretat Ciutadana, sotscap de l’ABP Badalona, cap de l’ABP l’Hospitalet de Llobregat i, en l’actualitat, sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord.

Miquel Àngel Garcia Alvira

Enginyer Electrònic i de Telecomunicacions

Ha realitzat servei a l’Àrea Penitenciaria, a l’Àrea de Telecomunicacions i la majoria de la seva carrera professional a l’Àrea Central de Mitjans Tècnics i Suport Operatiu.

D’entre les destinacions on ha estat destaquen cap de a l’Àrea Central de Mitjans Tècnics i Suport Operatiu, cap de la Divisió de Policia Científica i, en l’actualitat, sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

Mònica Luis Godó

Llicenciada en Psicologia i en Psicopedagogia i Postgrau Superior de Direcció i Gestió de la Seguretat Pública.

Ha realitzat servei tant a seguretat ciutadana com a investigació a les regions policials Girona, Central, Metropolitana Sud i Metropolitana Barcelona.

D’entre les destinacions de serveix centrals on ha estat destaquen cap de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità, cap de l’Àrea Tècnica de Planificació de Dispositius i, en l’actualitat, cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat.