1. És una aposta per la sostenibilitat i l’aprofitament dels residus boscosos
  2. Part d’aquesta vegetació es replantarà als Jardins del Palau Robert per donar-li una nova vida


A partir de demà divendres, els ciutadans podran passejar per un bosc al centre de Barcelona, recreat a partir d’espècies autòctones i arbres aprofitats de la tala de temporada. Aquesta és l’alternativa sostenible i ecològica triada pel Palau Robert per celebrar el Nadal, que fuig així dels elements nadalencs més convencionals, que precisen del consum d’energia. Una clara aposta per la preservació paisatgística dels boscos que posa en valor la importància de la gestió eficient del nostre patrimoni natural.

La direcció creativa i d’art d’espais ve de la mà de l’estilista i decoradora Mar Gausachs, encarregada també de projectes per marques com Mango, Calma House, Textura, entre d’altres.

Els ciutadans podran gaudir d’aquest bosc des del 16 de desembre i fins a mitjans de gener, a l’espai que dona accés a les diferents exposicions del Palau Robert i en l’horari habitual, de 9h a 20 hores de dilluns a dissabtes i de 9h a 14:30 h els diumenges i festius.

Al bosc s’hi podran veure arbres de poda com el fals pebrer, l’alzina i l’avet, tots amb test i arrel per poder ser replantats. Entre les plantes que complementaran el bosc destaquen les falgueres i plantes inspirades en un estanc que pertanyen a la família de les gramínies, papirs, i cua de cavall. L’espai s’ha complementat amb flors naturals com limònileum i cards blaus. Tota la molsa exposada prové de cultius. Finalment i per donar el toc final nadalenc, amagat entre el bosc, s’hi trobarà un tió.

Totes les plantes que formen part del bosc, tret de les que són restes de tala, passaran a formar part dels Jardins del Palau Robert.


3  

Imatges

Entrada al Palau Robert

Entrada al Palau Robert 2669955

Passadís cap al Jardí

Passadís cap al Jardí 3240367

Tió de Nadal del Palau Robert

Tió de Nadal del Palau Robert 2706715