Persones voluntàries recullen trucades en una edició de La Marató

Prop de 1.500 persones voluntàries faran possible La Marató de TV3 el diumenge

query_builder   17 desembre 2022 15:15

event_note Nota de premsa

Prop de 1.500 persones voluntàries faran possible La Marató de TV3 el diumenge

Prop de 1.500 persones voluntàries participaran demà diumenge en La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, la cita solidària que enguany recapta fons per finançar projectes de sensibilització i de recerca sobre la salut cardiovascular. El Departament de Drets Socials, a través de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, hi col·labora amb el reclutament de les persones voluntàries i els realitza una formació perquè puguin desenvolupar les tasques i responsabilitats que hauran d’afrontar durant aquest esdeveniment que organitza la Fundació La Marató de TV3.

Persones voluntàries recullen trucades en una edició de La Marató{"name":"2022/12/17/15/12/2e57a0fe-0ef7-4919-93be-f27cbe846aa9.jpeg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":41898}

Durant la jornada, al llarg de 15 hores, els donatius de la ciutadania arriben a través de milers de trucades, ateses des de quatre seus telefòniques distribuïdes pel territori català: Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Es tracta de veritables centres d'operacions on al voltant de 1.500 persones voluntàries, organitzades en diferents torns, dediquen temps i il·lusió per fer possible la recaptació.

A més de respondre al telèfon per a la captació de donatius, els i les voluntàries fan altres tasques com de cap de taula, recollint les butlletes i aclarint dubtes a les persones que atenen les trucades; de separadors, revisant les butlletes amb els donatius; de servei d’ordre i d'atenció a convidats, acompanyant a les persones per dins les seus i assessorant les persones convidades, així com de missatgers, completant el circuit de les butlletes i la logística. Cada torn té també un servei d'àpats, a càrrec de voluntariat.

L'any passat, La Marató dedicada a la salut mental va recaptar més de 12,14 milions d'euros.

La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària té les competències per a la promoció, sensibilització i foment del voluntariat a Catalunya. El projecte "Connecta't al Voluntariat" fomenta el voluntariat, i fa sensibilització i promoció entre la ciutadania i el seu impacte en les entitats. Es tracta d'un espai de trobada de les entitats i les persones voluntàries, que permet trobar l'activitat de voluntariat ideal i simplifica la cerca de persones voluntàries a les entitats. Més de 4.000 persones i 250 entitats participen d'aquesta plataforma de la Generalitat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined