.

Congelació de les tarifes del transport públic arreu de Catalunya per tercer any consecutiu

query_builder   19 desembre 2022 18:50

event_note Nota de premsa

Congelació de les tarifes del transport públic arreu de Catalunya per tercer any consecutiu

  1. Els consells d’administració de les Autoritats del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona no modifiquen els preus per fer front a la crisi econòmica i descarbonitzar la mobilitat
  2. L’ATM de Barcelona mantindrà el descompte addicional del 20% als títols de la T-usual i T-jove vigent des del setembre; la resta de les ATM aplicaran el descompte del 20% en cas que l’Estat prorrogui la reducció del 30% en el transport urbà i interurbà
  3. La T-Jove arriba als sistemes tarifaris de Girona, Lleida i Tarragona
  4. La T-12 passa a ser la T-16 i suposa la gratuïtat fins els 16 anys

Els consells d’administració de les Autoritats Territorials de la Mobilitat (ATM) de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona decideixen, per tercer any consecutiu i a proposta del Departament de Territori, la congelació dels preus dels títols de transport públic per a l’any 2023. És una mesura per fomentar l’ús del transport públic, fer front a la crisi econòmica i assolir la descarbonització de la mobilitat. L’ATM de Barcelona ho ha aprovat durant el consell d’administració celebrat aquest dilluns al matí. La resta de les ATM ho han aprovat al llarg d'aquesta tarda, durant els seus respectius consells d’administració.

Pròrroga de l'Estat

Les ATM de Girona, Lleida i Tarragona aprovaran tornar a aplicar el 20% de descompte en les tarifes en cas que l’Estat prorrogui, durant el 2023, la reducció del 30% en el transport urbà i interurbà, vigent des del setembre. D’aquesta manera, les persones usuàries continuarien tenint un descompte del 50% en els títols integrats més recurrents.

L’ATM de Barcelona, en canvi, ha decidit aplicar igualment la reducció addicional del 20% a la T-usual i a la T-jove, independentment que el govern espanyol prorrogui o no la reducció. Per tant, en cas que l’Estat mantingui la reducció del 30%, la taula de transport públic del sistema tarifari de Barcelona es mantindria idèntica a la vigent al desembre de 2022.

La T-Jove, a totes les ATM

Les ATM de Girona, Lleida i Tarragona també aprovaran posar en marxa la T-Jove als respectius sistemes tarifaris. El títol serà vàlid per a persones d’entre 17 i 30 anys i permetrà un nombre il·limitat de desplaçaments en tots els modes de transports integrats al sistema tarifari. Tindrà una validesa de 90 dies. Es preveu que el títol estigui operatiu durant el primer semestre de 2023. Cada ATM tindrà la seva pròpia T-Jove. És a dir, només serà valida pel respectiu sistema tarifari.

L’ATM de Barcelona, on la T-Jove ja funciona però fins als 25 anys, ha acordat augmentar la validesa fins als 30 anys, equiparant-se al resta de sistemes tarifaris. En aquest cas, la mesura s’activarà quan s’hagin resolt les qüestions tècniques i administratives.

De la T-12 a la T-16 a Girona, Lleida i Tarragona

Els consells d’administració de Girona, Lleida i Tarragona aprovaran també la reconversió de la targeta gratuïta T-12 en T-16; és a dir, que sigui valida fins als 16 anys i no fins als 12, com passa actualment. El canvi es farà efectiu durant el primer semestre de 2023. La targeta permet fer un nombre il·limitat de viatges en la zona tarifària on resideix el menor. L’ATM de Barcelona ja va reconvertir la T-12 en T-16 fa uns anys.

Els preus de les tarifes de les respectives ATM per a l'any 2023 es poden consultar a la nota de premsa adjuntada en format PDF

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'Congelació de les tarifes del transport públic arreu de Catalunya per tercer any consecutiu'

Nota de premsa en PDF 'Congelació de les tarifes del transport públic arreu de Catalunya per tercer any consecutiu'
PDF | 451817

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined