funció publica

El Govern aprova l'oferta d'ocupació pública ordinària del 2022 amb 6.133 places

query_builder   20 desembre 2022 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'oferta d'ocupació pública ordinària del 2022 amb 6.133 places

  1. S’orienta a la reducció de l’índex de temporalitat, la tecnificació de les plantilles i el reforç dels sectors essencials

El Govern ha aprovat una oferta d’ocupació pública ordinària amb un total de 6.133 places, de les quals 2.740 corresponen a cossos docents no universitaris, 1.541 a personal estatutari dels serveis de salut, i 880 al cos de Mossos d'Esquadra. La resta es distribuiran de la manera següent: 498 places de personal d'administració i tècnic; 230 de bombers; 144 de serveis penitenciaris, i 100 d’agents rurals.

Aquesta oferta d’ocupació pública és l’ordinària de l’any 2022, a diferència de l’oferta d’ocupació pública d’estabilització, aprovada per Acord de Govern el passat 24 de maig. Tot i que no sigui específica d’estabilització de l’ocupació temporal, és un dels instruments que ha de contribuir a assolir l’objectiu final prioritari de situar la taxa de temporalitat a l’Administració de la Generalitat per sota del 8% a data 31 de desembre de 2024.

El nombre de places de l’oferta deriva de la taxa de reposició fixada per la Llei de Pressupostos de l’Estat per al 2022. La distribució la fa el Govern de la Generalitat, fent ús de les seves potestats d’autoorganització i tenint en compte la possibilitat de cessió i acumulació entre sectors i les necessitats de personal per a una millor i més eficient prestació del servei públic.

En aquest sentit, i en la mateixa línia que les darreres ofertes públiques d’ocupació que estan en fase d’execució, aquesta oferta s’orienta a la cobertura de les necessitats prioritàries en aquest moment: a avançar en la reducció de l’índex de temporalitat estructural en l’ocupació pública, a la tecnificació de les plantilles i al reforç d’aquells sectors que es consideren essencials.

D’altra banda, de conformitat amb la normativa bàsica aplicable, es reservarà un mínim del 7% del total de places ofertes perquè siguin cobertes per persones amb discapacitat, i el 2% d’aquestes places per a persones que acreditin discapacitat intel·lectual.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined