sEAT

El Govern atorga un ajut de 89 milions d'euros a Seat fins al 2026 per fer possible l'electrificació de Martorell en el marc del projecte 'Future Fast Forward'

query_builder   20 desembre 2022 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern atorga un ajut de 89 milions d'euros a Seat fins al 2026 per fer possible l'electrificació de Martorell en el marc del projecte 'Future Fast Forward'

  1. Amb aquesta subvenció directa es garanteix que a Martorell s’hi fabricaran vehicles elèctrics

El Govern ha autoritzat avui el Departament d’Empresa i Treball a atorgar els pròxims quatre anys una subvenció directa a Seat, que arribarà als 89 milions d’euros, per fer possible l’electrificació de la planta de Martorell, en el marc del projecte Future Fast Forward. Del total dels ajuts, 60 milions d’euros són fons propis del Govern i els 29 milions d’euros restants provenen d’una transferència directa del govern espanyol.

Seat inicia el projecte de transformació anomenat Future Fast Forward amb el qual vol liderar l'electrificació de la indústria de l'automoció i ser un element clau dels plans globals d’electrificació del grup Volkswagen.

El projecte té com a objectiu posar en marxa la fabricació d’una nova família de cotxes compactes elèctrics (Small BEV) a la factoria de Martorell. Per això, Seat ha d’endegar un procés d’adaptació dels centres productius, iniciar les corresponents activitats de desenvolupament del producte i procés per fabricar cotxes elèctrics, i, capacitar els treballadors per assegurar que assoleixen les competències necessàries per afrontar aquesta transformació.

El projecte és clau, ja que tindrà un impacte en tota la cadena de valor del sector de l’automoció a Catalunya. Té una capacitat tractora perquè arrossega el conjunt de la indústria de l’automoció; garanteix el present i el futur de Martorell i els milers de llocs de treball, i impulsa Catalunya per fer un pas endavant i continuar sent un referent de l’automoció del sud d’Europa. En aquest sentit, aquest projecte s’alinea amb l’objectiu del govern de reindustrialitzar Catalunya en clau verda i innovadora.

Seat és l’empresa industrial més important de Catalunya, amb una facturació de 9.564 milions d’euros el 2021 i una plantilla de 14.590 persones a 31 de desembre de 2021 i ara mateix és l’únic fabricant de vehicles amb planta productiva a Catalunya.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined