Nomenaments

Nomenaments

query_builder   20 desembre 2022 12:45

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Departament de Justícia, Drets i Memòria

Encarna Bodelón González, directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada

Nascuda a Barcelona (Barcelonès) l’any 1967.

És doctora en Dret per la UAB. Té un postgrau en Criminologia CIDOB/ Erasmus de la Universitat de Rotterdam i un postgrau en Estudis de Dones de la Universitat d’Utrecht. Ha estat professora de Dret Penal i Criminologia a l’Escola de Policia de Catalunya i del grau de Criminologia de la UB, així com codirectora del Màster Oficial d’Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania i vicedirectora de l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere de Catalunya.

Fins ara, ha estat professora titular de Filosofia del Dret a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) especialitzada en temes de drets de les dones i professora del grau de Dret i del grau de Criminologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Entre altres càrrecs, ha estat directora del Grup de Recerca Antígona de la UAB, de drets i societat en perspectiva de gènere; directora del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB; codirectora i fundadora dels postgraus Gènere i Igualtat i Violències Masclistes de la UAB, i fundadora i codirectora del màster en Feminismes Jurídics. D’altra banda, ha fet estades de recerca a Oxford, Nova York, Mèxic, San Juan de Puerto Rico i Amsterdam.

El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada és l’organisme adscrit administrativament al Departament de Justícia, Drets i Memòria que té com a funció principal la promoció de l’aprenentatge, la recerca i el coneixement en l’àmbit del dret i la justícia. Amb la missió de ser el laboratori d’idees dels organismes públics de la justícia a Catalunya, el centre acull també l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista.


David Font i Simón, director del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció CIRE

Nascut a Gironella (Berguedà) el 1980.

Economista i llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la UPF, també ha cursat el Programa Vicens Vives de lideratge i compromís cívic a Esade.

Els últims 12 anys, ha estat vinculat amb la gestió pública local i supralocal. Ha estat director de l’Agència Catalana de Turisme del 2018 al 2021 i president del Consell Comarcal del Berguedà i, alhora, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, entre 2015 i 2018. També és l’alcalde de Gironella (Berguedà) des del 2010.

El nou director serà el màxim responsable del CIRE, l’empresa pública del Departament de Justícia, Drets i Memòria que s’encarrega de la formació ocupacional del treball productiu dins dels centres penitenciaris i educatius de justícia juvenil, i de la inserció sociolaboral de les persones internes que es troben en la darrera fase de la condemna.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined