La consellera Mas Guix durant l'entrevista al programa "Els matins"

Natàlia Mas Guix: "L'actualització de l'IRSC prevista als pressupostos 2023 beneficiarà 100.000 famílies"

query_builder   22 desembre 2022 11:33

event_note Nota de premsa

Natàlia Mas Guix: "L'actualització de l'IRSC prevista als pressupostos 2023 beneficiarà 100.000 famílies"

  1. Assegura que “en un moment d’incertesa internacional tan elevada, els pressupostos són un element de certesa per poder planificar les prioritats del país a curt, mitjà i llarg termini”
  2. Destaca la importància de l’acord “històric” pels comptes públics assolit amb els agents econòmics i socials del país, al qual també s’han sumat representants de la cultura i el tercer sector


La consellera Mas Guix durant l'entrevista al programa "Els matins"
La consellera Mas Guix durant l'entrevista al programa "Els matins"
{"name":"2022/12/22/11/30/312fd566-5386-459f-88b2-e040ca05ad60.jpg","author":"Departament d'Economia i Hisenda","type":"0","location":"0","weight":220125}

La consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Natàlia Mas Guix, ha assegurat avui que “l’actualització de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) prevista als pressupostos 2023 beneficiarà 100.000 famílies”. Segons ha explicat, els nous comptes posaran al dia l’IRSC, que no es renova des de l’any 2010. Això vol dir que quan entrin en vigor, “les famílies més vulnerables del nostre país podran comptar amb aquests recursos addicionals”. Mas Guix ha precisat que els pressupostos també preveuen destinar 1.100 milions d’euros al sector de la salut “per integrar totes les derivades de la covid” i poder donar resposta a nous reptes “com ara l’envelliment de la població, les noves teràpies o la reducció de les llistes d’espera”. En qualsevol cas, “tot això no pot entrar en vigor fins que no es facin efectius”, ha advertit.

En una entrevista al programa Els Matins de TV3, la consellera ha posat de manifest que “en aquests moments on la incertesa internacional és tan elevada, els pressupostos són un element de certesa per poder planificar les prioritats del país a curt, mitjà i llarg termini”. En aquest sentit, s’ha mostrat esperançada a arribar a un acord “el més ampli possible”.

Durant l’entrevista, la consellera també ha volgut subratllar l’acord de pressupostos signat les darreres setmanes entre el Govern i les principals organitzacions patronals i sindicals del país. Un acord que ha qualificat “d’històric”, al qual també s’hi han sumat altres sectors com el de la cultura i el tercer sector. “Estem en un moment inèdit, de grans incerteses, disrupcions i transformacions, i allò que siguem capaços de cimentar i empènyer entre tots ara determinarà en gran mesura el context econòmic i social del país per als propers anys”, ha assegurat.

“La carpeta fiscal no està tancada”

Finalment, en matèria fiscal, la consellera ha afirmat que “aquesta és una carpeta que no està tancada” i que “s’estan analitzant diferents escenaris”. Per a Mas Guix, davant el context econòmic actual “de patiment per a moltes famílies i empreses, des del Govern de la Generalitat defensem activar mesures quirúrgiques que realment tinguin efectes sobre aquells col·lectius fortament afectats pels efectes de la inflació”.

Segons ha explicat la màxima responsable de les finances públiques del Govern català, “organismes internacionals com la Comissió Europea o l’OCDE demanen que els pressupostos públics es mantinguin forts“, d’una banda per poder fer front a reptes com l’envelliment de la població, que requerirà un reforç dels serveis públics, o el canvi climàtic; i, de l’altra, per poder apostar fort per sectors com l’industrial i el tecnològic, ha conclòs.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 239400

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined