Aquesta persona feia ús d’una arma de foc de nit i en zones de seguretat properes a cases, carreteres i camins

Se l’ha denunciat per una presumpta infracció de la normativa de caça i per desobediència a l’autoritat

Actuació a Vilanova del Vallès
Actuació a Vilanova del Vallès
{"name":"2022/12/30/11/06/3004f21e-e658-4524-b8e2-76e785b280cc.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":147897}

Agents rurals del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) han enxampat in fraganti i denunciat una persona per presumpta caça furtiva en el terme municipal de Vilanova del Vallès (Vallès Oriental).

La investigació va començar quan els agents van localitzar en aquest municipi vallesà paranys amb menjar i altres substàncies col·locats amb la intenció d’atraure grans mamífers. A la mateixa zona, també s’hi van trobar amagatalls des d’on disparar.

Els Agents Rurals van organitzar un dispositiu de vigilància que ha permès la localització de la persona i la interposició d’una denúncia per la via administrativa per infracció a la normativa de caça, ja que feia ús d’una arma de foc de nit, i hi havia un ús indegut d'armes dins zones de seguretat.

Aquest fet està tipificat com infracció administrativa molt greu per la Llei estatal 1/1970, de 4 d’abril, de caça. D’acord amb la Llei 5/2020, del 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, les infraccions tipificades en la Llei estatal 1/1970, de 4 d’abril, de caça, com a molt greus poden ser sancionades entre 3.001€ i 120.000€.

Així mateix la disposició derogatòria única de la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, estableix que les infraccions administratives molt greus, complementàriament a la sanció econòmica, es sancionen amb la retirada de la llicencia de caça, o de la facultat per obtenir-la, per un període de dos a cinc anys.

Aquesta persona també ha estat denunciada per desobediència als agents de l’autoritat ja que va fer cas omís de les indicacions dels agents. L’arma ha estat comissada i posada a disposició de la Intervenció d’Armes de la Guàrdia Civil.