El Zakaria, de Palafrugell, primer català del 2023

El Zakaria, de Palafrugell, primer català del 2023

query_builder   1 gener 2023 12:41

event_note Nota de premsa

El Zakaria, de Palafrugell, primer català del 2023

  1. Ha nascut immediatament passada la mitjanit a l’Hospital de Palamós, quan encara sonava la darrera campanada
El Zakaria, de Palafrugell, primer català del 2023{"name":"2023/01/01/12/39/d685cd2d-685f-4996-a925-3c6569e8fa7e.jpeg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":2189724}

El Zakaria és el primer nadó del 2023 nascut a Catalunya. El nen ha pesat 3,180 kg i ha nascut a l’Hospital de Palamós just passada la mitjanit, a les 00.01 hores. Els seus pares, la Meryem i el Mohamed, resideixen a Palafrugell. Tant la mare com l’infant es troben en perfecte estat.

Aquest matí, arran de la pandèmia i per garantir les mesures de seguretat, no hi ha hagut la tradicional visita institucional al centre sanitari.


Naixements a altres regions sanitàries

Pel que fa a la resta de regions sanitàries de Catalunya, el següent nadó a néixer ha estat el Yousaf, a les Terres de l’Ebre. Ho ha fet a les 00.04 hores a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Els seus pares són la Khadija i l’Ahmed i viuen a l’Aldea. En el moment de néixer el nen ha pesat 2,960 kg.

A la regió Metropolitana Nord, el primer naixement ha tingut lloc a l’Hospital Germans Trias de Badalona, en un part natural sense problemes. El nadó, l’Àlex Adrián, ha nascut a les 00.25 hores amb un pes de 3,590 kg. Els seus pares, l’Arminda i el Rubén, són originaris de Bolívia i viuen a Santa Coloma de Gramenet. L’Àlex Adrián és el segon fill de la família.

A Barcelona ciutat, el primer barceloní de l'any ha estat l’Abdul Jabbar, fill de Tanzilia i l’Amirgul, que provenen del Kirguizistan. L’infant ha nascut a l’Hospital del Mar a les 00.51 hores, amb un pes de 3,872 kg.

El primer nadó de la regió Metropolitana Sud ha estat una nena, la Dayla Mia, que ha nascut a les 02.14 hores del matí a l'hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues. Els seus pares són la Mary i l’Àlex i viuen a Esplugues de Llobregat. La Dayla Mia ha pesat 3,660 kg el moment de néixer i, tot i que el part s’ha avançat uns dies -no l’esperaven fins al 6 de gener-, tant la criatura com la mare estan perfectament.

A la demarcació de Lleida, el primer nadó de l’any ha estat el Pau, que ha nascut a les 02.15 hores a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, amb un pes de 3,180 kg. Els seus pares, l’Íngrid i el Carlos, són de les Borges Blanques.

Pel que fa a la regió sanitària de Tarragona, la Yasmin ha estat el primer nadó a néixer. Ho ha fet a les 02.59 hores al Pius Hospital de Valls i ha pesat 3,415 kg. La Yasmin és la quarta filla de la família –té tres germans més grans–, i els seus pares són la Najat i l’Slimane.

A la Catalunya Central, el primer naixement s’ha fet esperar una mica més: s’ha produït a les 12.50 hores a l’Hospital Universitari de Vic. Es tracta d’un nen, el Mouhamed Amin, que ha pesat 3,500 kg i és el primer fill de la Saida i l'Omar, que viuen a Manlleu.

Per últim, a l’Alt Pirineu i l’Aran, el primer nadó ha nascut que ja era 2 de gener, a les 9.04 hores a l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp. Es tracta de l’Aran, un nen fill de la Marina i del Lluís. En el moment de néixer, ha pesat 3,300 kg, i tant la mare com l’infant es troben bé.


Fotografies i vídeos breus en brut dels primers nadons d’aquest any 2023, disponibles per als mitjans de comunicació:

  1. Vídeos i fotografies del 1r nadó de Catalunya (Hospital de Palamós, Regió Sanitària Girona)
  2. Vídeos i fotografies dels 1rs nadons de les regions sanitàries Metropolitana Sud, Metropolitana Nord i Barcelona Ciutat
  3. Vídeos i fotografies dels 1rs nadons de les regions sanitàries Camp de Tarragona i Lleida
  4. Vídeos i fotografies dels 1rs nadons de les regions sanitàries de Catalunya Central i Terres de l’Ebre
  5. Últimes imatges!: Fotografies del 1r nadó de l’Alt Pirineu i l’Aran

ATENCIÓ: Actualitzarem els arxius d’imatges dels primers nadons de la resta de regions sanitàries a mesura que estiguin disponibles.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined