Portada del joc Angry Birds Journey

L'empresa de Finlàndia creadora del joc de mòbil 'Angry Birds' tria Barcelona per obrir el seu primer estudi al sud d'Europa

query_builder   2 gener 2023 09:42

event_note Nota de premsa

L'empresa de Finlàndia creadora del joc de mòbil 'Angry Birds' tria Barcelona per obrir el seu primer estudi al sud d'Europa

  1. La companyia Rovio crearà una trentena de llocs de treball a la seu de la capital catalana durant la primera meitat del 2023, des d’on s’especialitzarà en el desenvolupament d’alguns dels seus jocs més coneguts que ja es troben al mercat
  2. Per establir-se a Barcelona, Rovio compta amb el suport d’ACCIÓ del Departament d’Empresa i Treball
  3. Fundada el 2003, Rovio compta amb un equip de més de 500 persones arreu del món


L’empresa de jocs mòbils finesa Rovio crearà una trentena de llocs de treball amb l’obertura d’un estudi a Barcelona, el primer del sud d’Europa, que posarà en marxa durant la primera meitat del 2023. Des de la capital catalana, l’empresa, creadora del popular joc ‘Angry Birds’, se centrarà en el desenvolupament ioperació de jocs que ja es troben al mercat. Per aquest projecte Rovio compta amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha destacat “l’aposta de Rovio per Barcelona, com un exemple del dinamisme que està experimentant el sector dels videojocs, que ha tingut un recorregut molt important en els darrers anys”. Segons Torrent, “volem que Catalunya continuï reforçant el seu posicionament a Europa com un referent en videojocs” i per això, “des del Govern, i molt especialment des d’ACCIÓ, seguirem treballant per captar més inversions d’aquest àmbit,que ens permet atraure talent creatiu i altament qualificat amb un impacte per al desenvolupament econòmic del conjunt del país”.

Per la seva banda, el Senior Director Live Ops de Rovio, Matthieu Burleraux, assegura que "Rovio té plans de creixement ambiciosos i tenir presència al sud d'Europa amplia substancialment el nostre potencial de contractació i facilita la incorporació del talent”. “Vam considerar moltes ubicacions, però vam triar Barcelona perquè és gran hub de talent per als videojocs per als mòbils i també es troba en una zona horària raonablement propera a la de Finlàndia", explica Burleraux.

Per al nou estudi de Barcelona, Rovio preveu contractar dissenyadors, artistes gràfics i desenvolupadors, entre altres perfils. L’estudi s’especialitzarà en el desenvolupament de noves experiències, nivells i mecàniques de joc per a videojocs com l’’Angry Birds Dream Blast’ i l’’Angry Birds Friends’, en coordinació amb la seu central de la companyia a Finlàndia.

Rovio es va fundar l’any 2003 i globalment compta amb més de 500 persones treballadores d’una cinquantena de nacionalitats. La seva seu central es troba a Espoo (Finlàndia), on dona feina a 350 persones, i també compta amb d’estudis a Estocolm (Suècia), Copenhaguen (Dinamarca), Mont-real i Toronto (Canadà). També disposa d’una filial a Esmirna (Turquia), Ruby Games, que va adquirir el 2021. Des del 2017 l’empresa cotitza a la borsa.

Els jocs per al mòbil de Rovio han acumulat més de 5.000 milions de descàrregues. El més famós, l’’Angry Birds’, es va llançar l’any 2009 i des de llavors ha anat evolucionant.

Catalunya, la capital dels videojocs a Europa

Segons un estudi d’ACCIÓ, Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs. En concret, Catalunya ha captat en els últims cinc anys 20 nous projectes d’inversió estrangera d’estudis de videojocs internacionals, que han suposat una inversió propera als 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Els principals països inversors en aquest període (2017-2021) han estat els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud.

D’aquesta manera, Catalunya ha atret el 12,2% de la inversió estrangera destinada a tota la Unió Europea aquest quinquenni, i se situa com la primera regió de la UE tant per nombre de projectes com per volum d’inversió en l’àmbit dels videojocs, per davant de la regió d’Amsterdam (West Netherlands), Irlanda, Suècia i les regions de Bordeus i París, de França. Al mateix temps, Catalunya és la segona regió de la UE pel que fa al nombre de llocs de treball creats amb aquests projectes d’inversió estrangera.

El projecte de Rovio se suma a inversions fetes públiques recentment per part d’altres empreses del sector dels videojocs, com ara la danesa IO Interactive, que crearà 150 nous llocs de treball en els pròxims quatre anys al seu estudi de Barcelona.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ
undefined
undefined
undefined
undefined