La consellera Garriga s'ha reunit avui amb el nou director del programa del Catalunya Media City, Marc López

Marc López i Ribes, director del programa Catalunya Media City

query_builder   9 gener 2023 14:42

event_note Nota de premsa

Marc López i Ribes, director del programa Catalunya Media City

  1. El Departament de Cultura desenvolupa el programa Catalunya Media City amb l’objectiu de dissenyar quin és el contingut funcional del futur equipament de les Tres Xemeneies
La consellera Garriga s'ha reunit avui amb el nou director del programa del Catalunya Media City, Marc López{"name":"2023/01/09/14/38/f6d52128-9c1e-4c3b-bcbd-62a25992e1d5.jpeg","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":660335}


L’expert en Comunicació Audiovisual i Economia, Marc López i Ribes, ha estat nomenat director del programa Catalunya Media City, assumint així la responsabilitat de proposar, acordar i supervisar els continguts d’aquest Hub digital, audiovisual i del videojoc que s’ubicarà a l’espai de les Tres Xemeneies, consensuadament amb les altres institucions i els sectors.

El nomenament s’emmarca en el Programa temporal aprovat pel Govern el passat mes de setembre amb l’objectiu de dotar el Departament de Cultura dels recursos humans necessaris per a la implantació del projecte. Aquest programa també ha de donar cobertura a tots els subprojectes englobats en el futur equipament.

“El programa del Catalunya Media City és el tret de sortida per tal de començar a configurar quin és el contingut que ha de tenir aquest equipament”, explica la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que avui ha mantingut la primera reunió amb el director Marc López. “El primer que ha de fer el nou director és escoltar els sectors i totes les institucions”, conclou la consellera.

El Catalunya Media City és una iniciativa públicoprivada liderada pel Departament de Culturaque també compta amb la participació dels Ajuntaments de Sant Adrià i Badalona i del Consorci del Besòs, i que pretén convertir-se en un espai de referència del sector al Sud d’Europa.

El nou director

Marc López i Ribes és llicenciat en Comunicació Audiovisual i en Economia, per la Universitat Pompeu Fabra i fins ara ha estat director de Serveis de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).

Abans, Marc López havia estat analista d’operacions financeres a la firma Gate Media Funding & Financial Services, representant a l’Estat espanyol i Amèrica Llatina de Natixis Coficiné, banc francès especialitzat en el sector del cinema i l’entreteniment. Prèviament, també va desenvolupar diversos càrrecs de responsabilitat relacionats amb la cinematografia i l’audiovisual a l’Institut Català de lesEmpreses Culturals (ICEC); entre els que destaquen el càrrec de director de l’Àrea Audiovisual; el de cap de gestió de l’Àrea de l’Audiovisual; el de director del Centre de Desenvolupament Audiovisual,i el de tècnic/responsable de foment de l’Àrea de l’Audiovisual d’aquest organisme.

El nou director del Projecte Catalunya Media City dirigirà, coordinarà i impulsarà, sota les instruccions del Departament de Cultura, la conceptualització, concreció, desenvolupament, execució i avaluació del projecte per a la posada en marxa de la Catalunya Media City.

El nou responsable del projecte també haurà de dissenyar un sistema de seguiment que permeti conèixer en tot moment el grau de desenvolupament del projecte global i cadascun dels sub-projectes, així com liderar la gestió i coordinació de les diferents unitats i organismes del Departament implicats en el projecte i amb els actors del sector privat.

El director també estudiarà i proposarà els models de governança, promourà l’obtenció de recursos econòmics per al projecte, definirà i proposarà l’ocupació dels seus diferents espais i establirà i en dirigirà la seva estratègia informativa. També liderarà l’equip tècnic del projecte.

1  

Imatges

La consellera Garriga s'ha reunit avui amb el nou director del programa del Catalunya Media City, Marc López

La consellera Garriga s'ha reunit avui amb el nou director del programa del Catalunya Media City, Marc López 660335

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined