Fotografia reunió

El conseller Gonzàlez-Cambray es reuneix amb el conseller d'Educació del País Basc, Jokin Bildarratz

query_builder   12 gener 2023 14:31

event_note Nota de premsa

El conseller Gonzàlez-Cambray es reuneix amb el conseller d'Educació del País Basc, Jokin Bildarratz

  1. Jokin Bildarratz ha rebut aquest matí el conseller Cambray a la seu del Govern Basc, a Vitòria-Gasteiz


  1. Durant la reunió, han abordat diferents qüestions de l'àmbit educatiu, prestant especial atenció a les polítiques davant de la segregació i de la Formació Professional


  1. Demà els dos consellers visitaran Tknika, el centre d'innovació aplicada de l'FP d'Euskadi 
Fotografia reunió{"name":"2023/01/12/14/29/cfe0e06d-84da-4f7e-8dfc-53be81c16721.jpg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":478722}


La seu del Govern Basc de Vitòria-Gasteiz ha acollit aquest matí una trobada entre el els consellers d’Educació del País Basc, Jokin Bildarratz, i de Catalunya, Josep Gonzàlez-Cambray.

La trobada es produeix després de l'interès que tots dos responsables havien mostrat a compartir una anàlisi de l'àmbit educatiu. L'agost del 2021, els dos consellers van mantenir un primer contacte a Barcelona, ​​on van poder intercanviar experiències a en matèria d’Educació, així com els projectes clau per als dos governs. En aquesta primera reunió, juntament amb els consellers, hi han participat per part del Govern Basc la viceconsellera d'Educació Begoña Pedrosa i el viceconseller de Formació Professional Jorge Arévalo. Acompanyant el conseller Cambray, hi han assistit la Secretària General d'Educació Patrícia Gomà, la Secretària de Transformació Educativa, Núria Mora.

Durant la reunió, ambdues delegacions han exposat la seva visió sobre diferents aspectes relacionats amb l’educació, encara que han estat les polítiques contra la segregació a l'educació, així com la formació professional els temes que s'han abordat amb més profunditat.

Compromís compartit

El conseller Bildarratz ha traslladat a Gonzàlez-Cambray les línies de treball que s'estan desenvolupant per part del Govern Basc per aconseguir una escolarització equilibrada de l'alumnat vulnerable a tot el sistema educatiu. Amb el suport d'una gran majoria del Parlament Basc, Bildarratz ha exposat les mesures que ja es desenvolupen i també les que s'implementaran a curt termini. Entre elles ha destacat la importància de modificar la normativa d'admissió de cara al curs vinent, amb la intenció que tots els centres finançats amb fons públics d'una mateixa àrea d'influència hagin d'escolaritzar el mateix percentatge d'alumnat vulnerable. En aquest sentit ha posat en valor la importància d’haver analitzat amb deteniment l’experiència viscuda a Catalunya -arran del Pacte contra la segregació i el desenvolupament del Decret d’admissió de l’alumnat-, així com la col·laboració amb el Govern Basc de l’expert català Xavier Bonal, professor de la universitat Autònoma de Barcelona i membre del Pacte contra la segregació de Catalunya.

Formació professional

Pel que fa a la formació professional, han estat diverses les qüestions analitzades durant la trobada: procediment de matriculació, l'oferta existent i l'oferta a curt i llarg termini, itineraris formatius, l'orientació de l'alumnat o la relació amb les empreses de cara a l'impuls a l’FP dual han estat alguns dels assumptes abordats. Els responsables han traslladat les seves experiències i objectius respectius, i han mostrat interès a continuar aprofundint en la millora d'una formació vital per als dos governs.

Demà al matí Bildarratz acompanyarà Gonzàlez-Cambray a visitar Tknika, el centre d'innovació aplicada de la formació professional. Allà, els seus responsables traslladaran a la delegació catalana alguns dels projectes en què l'FP d'Euskadi treballa actualment i que seran derivats als diferents centres d'FP d'Euskadi per a la formació dels futurs professionals.


12 de gener de 2022

1  

Imatges

Fotografia reunió

Fotografia reunió 478722

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined