El Govern concedeix els guardons en reconeixement a les actuacions en favor del sector pesquer català

El Govern concedeix els guardons en reconeixement a les actuacions en favor del sector pesquer català

query_builder   7 setembre 2010 14:32

event_note Nota de premsa

El Govern concedeix els guardons en reconeixement a les actuacions en favor del sector pesquer català

 
El Govern ha aprovat avui atorgar la Medalla i la Placa de la Pesca catalana en reconeixement a les actuacions en favor del sector pesquer català corresponents a l’any 2010.
 
Els guardons es van crear l’any 1987 per recompensar els esforços d’aquelles persones o institucions que hagin prestat serveis destacats al sector pesquer català.
 
A títol individual, s’ha concedit la Medalla de la Pesca Catalana a:
 
Dolors Rodríguez i Muñoz: Llicenciada en dret per la Universitat de Deusto, actualment és gerent de Ports de la Generalitat de Catalunya. En la seva trajectòria professional sempre s’ha interessat per la millora de les infraestructures pesqueres dels ports de Catalunya i de les llotges administrades per les confraries de pescadors. Ha portat a terme una acció de modernització i millora de les llotges molt important, esforçant-se sempre per atendre les necessitats del sector pesquer en les zones portuàries. La seva capacitat de treball i eficàcia en el desenvolupament de les seves funcions professionals, i l’entusiasme que desprèn per dur-lo a terme, ha contribuït de manera molt important a la millora del sector pesquer català.
 
Jaume Figueres i Martorell (Palamós, 1944 – 2009): Pescador i armador de l’embarcació d’arrossegament Baix Empordà i patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós durant dotze anys. De la seva gestió com a patró major en destaquen les innovadores propostes entorn de la promoció de la gamba de Palamós i el seu valor comercial. Va assolir molts acords favorables per al sector, fruit de la seva tenacitat, entusiasme i decidida aposta pel diàleg i la negociació Avui dia, després de tants anys, la confraria encara manté un seguit de bones pràctiques que ell va instaurar, constituint tot un exemple de gestió compromesa amb el pescador palamosí.
 
Josep Fontrodona i Cardó: Ha dedicat tota la vida a la pesca des de petites embarcacions que varava a la platja de Malgrat de Mar. Actualment és el president de la Confraria de Pescadors de Malgrat de Mar, una entitat petita que manté viva amb gran esforç i una dedicació desinteressada.
 
Josep Palaus i Pares: Va començar a treballar amb només 13 anys en embarcacions de pesca del port de Blanes i l’any 1955 va adquirir la seva primera embarcació, la Joaquima. Durant tota la seva vida com a pescador s’ha dedicat tant a la pesca d’arrossegament com a la d’encerclament. L’any 1996 va posar en funcionament dues embarcacions d’encerclament: Família Palaus i Fidel i Rosita, totes dues capdavanteres en les captures de sardina i seitó a la costa catalana. El seu esperit lluitador va ser determinant en els difícils moments que la Confraria de Blanes va viure l’any 2005.
 
Manel Ripoll i Estera: La seva vida sempre ha estat vinculada a la venda de peix. La seva besàvia tenia una parada de peix al Mercat de la Barceloneta, que va continuar portant la seva àvia, juntament amb una parada al Mercat de la Boqueria. Ell ja es va incorporar de jove al negoci familiar del peix. Durant catorze anys va ser president del Gremi de Peix de Barcelona i província. Actualment, és president de la Mútua de Peixaters, president de l'Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, membre de la Junta de la Fundació Tot Raval, membre de l'Associació Amics de la Rambla, la qual el va nomenar "Ramblista d'Honor" l'any 2006, membre del Consell d'Administració de l'Institut de Mercats Municipals, i vicepresident de Mercats i Gremi d'Alimentació de Barcelona i província "Fegram".
 
En l’apartat col·lectiu, es concedeix la Placa de la Pesca Catalana a:
 
Confraria de Pescadors “Verge del Carme” de Sant Carles de la Ràpita: Aquesta Confraria ha estat durant l’últim any un clar exemple de feina ben feta. En un moment de forta crisi econòmica i organitzativa, una comissió gestora, amb el suport de tots els confrares, va assumir les funcions dels òrgans de govern. La seva gestió, basada en la contenció de la despesa, el control de peix fora llotja i la reorganització dels recursos, ha aconseguit, en només un any, situar l’entitat en uns paràmetres econòmics i financers de superàvit i recuperar la representativitat que li correspon en el territori català.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined