Sinistralitat 2022

Lamiel: "La reducció de la mortalitat és un reconeixement a la feina feta fins ara, però no podem estar del tot satisfets"

query_builder   18 gener 2023 14:30

event_note Nota de premsa

Lamiel: "La reducció de la mortalitat és un reconeixement a la feina feta fins ara, però no podem estar del tot satisfets"

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, acompanyat del cap de la divisió de trànsit de Mossos d'Esquadra, Andreu González, ha presentat avui el balanç de sinistralitat de trànsit de Catalunya del 2022.

Catalunya tanca el 2022 amb 225 víctimes mortals al conjunt de la xarxa viària catalana, un 7% menys que el 2019. A nivell interurbà, 157 persones han mort a les carreteres catalanes, el que representa una reducció del 10,3% respecte al 2019. En aquest sentit, Ramon Lamiel ha manifestat que “tot i la reducció de la sinistralitat a les nostres carreteres, no podem estar del tot satisfets. Però sí que es un reconeixement a la feina que s’està fent des de l’SCT i des de Mossos”.

El director del Servei Català de Trànsit ha assenyalat que el 85% dels conductors morts eren homes, mentre que només el 15% eren dones. Això demostra que “hi ha un evident biaix de gènere que cal saber abordar i treballar”. També ha volgut recordar la preocupació del Govern pels col·lectius vulnerables, com són els motoristes, ciclistes i vianants, atès que “suposen més de la meitat de les víctimes mortals al conjunt de Catalunya, concretament en zona interurbana representen el 44% i en l’àmbit urbà un 82%”.

A nivell interurbà, respecte al 2019, la sinistralitat dels motoristes ha davallat en un 14,3%; en canvi, el col·lectiu de vianants ha incrementat la seva sinistralitat en un 50%. En aquest sentit, el cap de la divisió de trànsit de Mossos d’Esquadra, Andreu González, ha afirmat que “en general, no sabem com actuar quan ens passa alguna cosa en una carretera o autopista, no sabem què hem de fer quan ens passa un imprevist”.

Pel que fa a l’accidentalitat a l’autopista AP-7, tot i que el nombre de víctimes mortals aquest 2022 ha estat més elevada, Lamiel ha volgut destacar la contenció de la mortalitat que s’ha produït durant els darrers mesos, “fruit de les accions especials que s’hi ha dut a terme, sobretot, des d’abans de l’estiu fins ara”.

I per finalitzar, el director de l’SCT ha repassat algunes de les actuacions previstes aquest 2023 per continuar lluitant contra l’accidentalitat: enriquir la informació que es dona als usuaris a les xarxes socials; potenciar els controls a les carreteres, amb noves incorporacions de motos espiells o carros radar; mesures per combatre els accidents cinegètics o noves promocions al cos dels Mossos d’Esquadra especialitzades en trànsit.

1  

Fitxers adjunts

Dossier sinistralitat 2022

Dossier sinistralitat 2022
PDF | 724286

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined