Conselleres Vilagrà i Mas

Consellera Vilagrà: "Coincidim amb els agents econòmics i socials en la necessitat que hi hagi Pressupost i no deixar perdre milions d'euros"

query_builder   23 gener 2023 15:51

event_note Nota de premsa

Consellera Vilagrà: "Coincidim amb els agents econòmics i socials en la necessitat que hi hagi Pressupost i no deixar perdre milions d'euros"

La consellera de la Presidència ha posat de manifest que “per estabilitat, per solvència i per responsabilitat necessitem pressupostos el més aviat possible”, després de la reunió del Consell de Diàleg Social

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, avança que els pressupostos superarien per primer cop els 40.000 milions d’euros, la xifra més alta de la història

Conselleres Vilagrà i Mas
Les conselleres Vilagrà i Mas han comparegut després de la reunió del Consell del Diàleg Social (Foto: Rubén Moreno)
{"name":"2023/01/23/14/39/669327ba-59b4-43ee-92fa-4e00ec0affe3.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":75245}

El Govern de la Generalitat ha celebrat avui una nova reunió del Consell de Diàleg Social amb els principals agents econòmics i socials del país, que han compartit la importància de disposar del Pressupost per al 2023, per tal d’impulsar les transformacions que el país necessita. “Coincidim amb els agents en la necessitat que hi hagi pressupost i no deixar perdre milions d’euros”, ha afirmat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, que ha afegit: “Per estabilitat, per solvència i per responsabilitat necessitem pressupostos el més aviat possible”.

La titular de la Presidència ha explicat la negociació a tres bandes que fa setmanes que es duu a terme, que ha permès acordar 54 mesures per als comptes amb Junts, que sumen 2.600 milions d’euros i 187 mesures més amb el PSC, de 5.120 milions d’euros, a banda de l’acord ja tancat amb els comuns. “S’ha avançat moltíssim i tenim un bon acord pressupostari amb els socialistes. Hem negociat també punts fora del pressupost; hem arribat a acords amb tot excepte amb la B-40”, ha detallat Vilagrà. “Tenim un pressupost bloquejat per càlculs polítics i una qüestió concreta”, ha assegurat la consellera, alhora que s’ha mostrat optimista per revertir la situació amb el seguiment de les negociacions: “L’acord és possible i és qüestió de voluntat política. Si posem al centre les persones, segur que hi ha pressupostos”.


Uns comptes expansius

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha destacat que, per primera vegada, els pressupostos de la Generalitat superarien els 40.000 milions d’euros. En concret, ascendirien a 41.025 milions, la xifra més alta de la història.

Mas Guix ha posat en valor el fet que per primera vegada s’hagin incorporat els agents econòmics i socials en la fase d’elaboració dels comptes “per tal d’aconseguir uns pressupostos més útils i ambiciosos”. A més, ha detallat també que compten amb l’aval de la taula del tercer sector i el món cultural i ha remarcat que els comptes suposen un increment de gairebé l’11%, molt substancial. “Les xifres d’inversió són molt significatives, de 2.794 milions d’euros més els fons Next Generation, de 1.185 M€. Això suposa un increment del 56% respecte la mitjana dels darrers anys”, ha assegurat la consellera Mas.

Les dues conselleres han mostrat la voluntat de seguir treballant per aprovar uns Pressupostos per aquest any, intensificant les negociacions. Prova d’això són les esmenes que registrarà ERC al Parlament a una moció del PSC sobre la mobilitat al Vallès, amb la voluntat d’acostar posicions. “Estem fent un gran esforç per aprovar els pressupostos perquè el país ho necessita. Són una eina de transformació per pal·liar desigualtats, però perden eficàcia cada dia que passa”, ha lamentat la consellera de la Presidència. “Si hi ha hagut pressupostos a l’estat i a l’ajuntament de Barcelona, no entenc per què no n’hi hauria d’haver a Catalunya”, ha conclòs Vilagrà.

2  

Imatges

El Consell de Diàleg Social està format pels principals agents econòmics i socials (Foto: Rubén Moreno)

El Consell de Diàleg Social està format pels principals agents econòmics i socials (Foto: Rubén Moreno) 140335

El president de la Generalitat ha encapçalat la reunió del Consell de Diàleg Social (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat ha encapçalat la reunió del Consell de Diàleg Social (Foto: Rubén Moreno) 199177

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined