El Govern nomena Mònica Castellà Pujadó delegada del Govern al Japó

El Govern nomena Mònica Castellà Pujadó delegada del Govern al Japó

query_builder   31 gener 2023 14:29

event_note Nota de premsa

El Govern nomena Mònica Castellà Pujadó delegada del Govern al Japó

  1. Serà la primera representant institucional del Govern a Tòquio i la segona al continent asiàtic, juntament amb el delegat ja designat a Corea del Sud
  2. El Pla Japó del Govern brinda des de fa més de 10 anys un marc estable de col·laboració institucional amb l’objectiu de reforçar els llaços entre Catalunya i el país asiàtic

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts el nomenament de Mònica Castellà Pujadó com a nova delegada del Govern al Japó per a un mandat de quatre anys. Castellà serà la primera delegada del Govern al país nipó i complementarà d’aquesta manera la representació institucional del Govern a l’Àsia, juntament amb el delegat a Corea del Sud, Jaeyeok Yoon Kang, nomenat el passat mes de setembre. Mònica Castellà ha estat seleccionat després d’haver participat en el concurs convocat pel Departament d’Acció Exterior i Unió Europea per cobrir aquesta plaça.

Nascuda el 1971 a Barcelona, Castellà és llicenciada en Estudis de l’Àsia Oriental per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb l’especialitat en Llengua i Política al Japó. També compta amb el postgrau en Negocis i Economia a l’Àsia Oriental de la mateixa universitat i amb la diplomatura de tècnica d’Empreses i Activitats Turístiques de la Universitat de Girona. Al llarg de la seva trajectòria professional, Castellà ha dirigit equips de diferents països, ha gestionat i liderat projectes europeus i ha organitzat missions empresarials en mercats internacionals.

La nova delegada del Govern al Japó ha estat vinculada des del 2012 amb l’Agència Catalana de Turisme, amb qui ha treballat en diverses ocasions entre Singapur, Madrid i Barcelona com a cap de projecte, com a directora d’Espanya i Portugal o com a analista, entre altres càrrecs. Durant la seva experiència professional a Singapur treballant per a la Generalitat de Catalunya, també va formar part de l’assessorament del Pla Japó del Govern en matèria de turisme. A més, ha estat assessora cultural a l’Ambaixada del Japó a Espanya més de deu anys.

Pel que fa a l’àmbit acadèmic, Mònica Castellà ha estat conferenciant per a diverses institucions, com ara Casa Àsia, l’Ajuntament de Madrid o la Universitat Autònoma de Barcelona. D’altra banda, ha estat professora a la Universitat de Valladolid i a la Universitat de Barcelona, i ha exercit de formadora per a agents de viatges de la regió asiàtica i per a empresaris catalans sobre negocis i turisme. Castellà parla amb fluïdesa el català, el castellà, el francès, l’anglès, el japonès, el portuguès i el mandarí.

Més d’una dècada de cooperació estable amb el Japó

Divendres passat la consellera Serret ja va anunciar el nomenament de la nova delegada en el marc de la reunió plenària anual del Comitè Catalunya-Japó, la principal eina de seguiment i coordinació de les relacions de Catalunya amb el país asiàtic en el marc del Pla Japó del Govern. El nomenament de Castellà permetrà potenciar encara més la relació prioritària amb el Japó i alhora accelerar l’obertura de la Delegació a Tòquio, que facilitarà establir contactes i teixir vincles amb les institucions i entitats del Japó.

El Pla Japó, que encadena ja quatre plans consecutius, és un programa de col·laboració institucional del Govern que té l’objectiu de reforçar els llaços entre Catalunya i el Japó, i consolidar-ne la relació prioritària. Actualment, està vigent el Pla Japó 2020-2023, que se suma als dels períodes 2009-2011, 2012-2015 i 2006-2019, que va marcar el desè aniversari del pla. Aquesta continuïtat al llarg de més d’una dècada ha consolidat el marc de treball estable amb el Consolat General del Japó a Barcelona, amb qui el Govern manté un contacte permanent.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined