Compareixença del president

President Aragonès: "Avui aprovem el pressupost més ambiciós dels últims anys i el que respon millor a les necessitats de la gent"

query_builder   2 febrer 2023 10:27

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Avui aprovem el pressupost més ambiciós dels últims anys i el que respon millor a les necessitats de la gent"

  1. El cap de l’Executiu ha destacat que són “uns pressupostos de país” i ha instat la resta de grups polítics a “mostrar el seu sentit de país” donant també suport als comptes
  2. Aquest matí, el Consell Executiu aprovarà el projecte de llei de pressupostos per al 2023 en una reunió extraordinària
El president ha comparegut abans del Consell Executiu extraodinari. Autor: Rubén Moreno
El president ha comparegut abans del Consell Executiu extraodinari. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2023/02/02/10/25/79085bfd-0d2c-490e-81d0-daab78a34755.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":90817}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat aquest matí l’acord de pressupostos rubricat ahir que permet que el Govern aprovi avui “el pressupost més ambiciós dels últims anys, el més expansiu, amb més de 41.000 milions d’euros, el que inclou més inversions i, sobretot, el que millor respon a les necessitats de la ciutadania”.

Abans de presidir la reunió extraordinària del Consell Executiu que aquest matí ha aprovat el projecte de llei de pressupostos per al 2023, el cap del Govern ha comparegut per reivindicar que estem davant “un pressupost de país”, perquè ha rebut el suport dels principals agents socioeconòmics, de les entitats socials, del món de la cultura i de les universitats, i, especialment, “perquè té el suport polític i parlamentari necessari per assegurar-ne l’aprovació” i certificar que no s’abocarà en cap cas el país a la paràlisi.

Un suport, ha afegit, que “volem reforçar encara més en el tràmit que avui comença” i per això, ha “estès la mà” a la resta de grups: “Hi ha una gran oportunitat al Parlament de Catalunya perquè tothom mostri el seu sentit de país i donin suport a aquest pressupost”.

pressupostos{"name":"2023/02/02/13/11/c1137889-2846-4265-bbc4-6d278f839f1e.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":172827}

“El pressupost que avui aprovem va de fer més fàcil la vida de la ciutadania, de ser útils a la gent, perquè així és com el país avança i com es construeix un futur compartit”, ha remarcat el president. En aquest sentit, s’ha mostrat satisfet dels “amplis acords polítics i socials” assolits que permetran “més escoles, més hospitals i més feina”, així com més inversions per la indústria, la digitalització, la ciència i la recerca, més suport a la pagesia, més energia verda i més habitatge i transport públic.

Aragonès ha destacat que amb els nous comptes el Govern de la Generalitat “reforça la seva vocació de servei al país, la solidesa, l’estabilitat i la fortalesa necessària per seguir impulsant les transformacions que el país i la ciutadania necessita”. I ho fa, ha afegit, “pensant en tothom” i “arribant a acords i construint consensos”.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined