El Govern dota d'estructura L'Energètica per a l'inici de la seva activitat

El Govern dota d'estructura L'Energètica per a l'inici de la seva activitat

query_builder   7 febrer 2023 13:35

event_note Nota de premsa

El Govern dota d'estructura L'Energètica per a l'inici de la seva activitat

  1. L’energètica pública podrà crear fins a 30 places per a la prestació dels serveis derivats de l’inici de la seva posada en marxa
  2. El consell d’administració de l’Energètica nomenarà demà Ferran Civit com a conseller delegat i Dani Pérez com a director general de l’empresa

El Consell Executiu ha autoritzat avui l’empresa Energies Renovables Públiques de Catalunya, SAU (L’Energètica) a crear 30 llocs de treball per a l’inici de la seva activitat. La mesura arriba el dia abans que l’empresa celebri el seu primer consell d’administració, que ha de servir per prendre les primeres decisions operatives.

La dotació d’aquests 30 llocs de treball ha de permetre a l’Energètica prestar els seus serveis a mesura que desplegui la seva activitat inicial, que comptarà amb una partida pressupostària de 25 milions d’euros. De moment, en el primer consell d’administració es procedirà al nomenament del conseller delegat, càrrec que recaurà en l’actual president de l’empresa, Ferran Civit, i del director general, que serà Daniel Pérez.

Daniel Pérez (Madrid, 1987) és llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques per la universitat Autònoma de Madrid (UAM), i té un màster en Diplomàcia i Relacions Internacionals per l’Escuela Diplomática de Madrid i un altre en Estudis Jurídics Europeus pel Col·legi d’Europa de Bruges. Fa 10 anys que treballa al sector energètic renovable i fins ara exercia com a director de regulació i responsable de PPA de la comercialitzadora Holaluz, on també formava part del comitè de direcció. A més, imparteix un màster en dret de l’energia a la Universitat de la Rioja (UNIR), ocupava fins ara la vicepresidència i delegació a Catalunya de la Unión Española Fotovoltaica (UNEF) i és patró de la Fundación Renovables.

Després d’aquestes primeres decisions, els passos següents seran la presentació del pla d’empresa i la definició de l’organigrama de la companyia, tant pel que fa a les àrees de negoci com a les unitats transversals.

Durant el primer semestre de l’any, es durà a terme tant la presentació pública com l’entrada en servei de l’Energètica, l’empresa pública que posarà l’energia al servei del bé comú i impulsarà la sobirania energètica de Catalunya. En aquest sentit, L’Energètica és el mitjà propi de la Generalitat per incidir sobre el mercat energètic català i millorar-lo, i contribuir així a accelerar la transició cap a un model energètic distribuït, democràtic, amb cohesió territorial i participat per la ciutadania.

Els seus àmbits essencials d’actuació seran la generació d’energia procedent de fonts renovables aprofitant el potencial de les instal·lacions, edificacions i infraestructures de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic, així com la comercialització d’energia procedent de renovables, subministrant-la principalment a l’Administració de la Generalitat, però també a altres administracions o a comunitats energètiques. A partir d’aquestes activitats, podrà desplegar-se en àmbits i activitats com la recàrrega del vehicle elèctric, els serveis d’emmagatzematge, els serveis d’agregació de demanda flexible o els de comercialització lligats a aquests nous models econòmics, entre d’altres.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined