El conseller inaugura un centre ocupacional de la Fundació Mas Albornà de Vilafranca del Penedès, que dona servei a 24 persones

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat avui Vilafranca del Penedès. Després de reunir-se amb l’alcalde de la localitat, Pere Regull, i signar el llibre d’honor de l’ajuntament, ha participat en la inauguració d’un centre ocupacional que gestiona la Fundació Mas Albornà. Es tracta d’una entitat amb diversos serveis i equipaments i una història de més de 50 anys treballant amb persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió de la comarca de l’Alt Penedès.
En la seva intervenció, el conseller ha destacat que la Fundació “és expressió del principi revolucionari de la fraternitat i un bon model de col·laboració entre administració i tercer sector”. Campuzano ha reivindicat que cal modernitzar aquest model “amb més inserció, més autonomia, més vida independent i més comunitat” i, per fer-ho possible, ha alertat que cal una concertació “més flexible i més innovadora”.
El conseller ha explicat que Catalunya és el territori de l'estat espanyol amb més ocupació entre les persones amb discapacitat intel·lectual, un 30% de total. “Som qui més oportunitats de feina ha generat a aquest col·lectiu, però sabem que continuem tenint un problema perquè la taxa d’ocupació és extremadament baixa”, ha lamentat i ha apostat per seguir avançant en aquest àmbit perquè, segons Campuzano, “la qualitat d'un país es mesura amb com tractem a les persones més vulnerables”.
L’espai inaugurat avui té una capacitat de 215 m2 i està ubicat al barri de l’Espirall. Disposa de diverses zones on es dona servei a 24 usuaris que tenen edats compreses entre els 23 i els 62 anys. Es tracta d’un nou espai que s’ha reformat i que dona resposta a la necessitat de disposar de més metres quadrats per millorar la qualitat del servei a les persones amb vulnerabilitat que fins ara eren ateses en altres dues ubicacions.
El Departament de Drets Socials dona suport a diversos projectes i serveis de la Fundació Mas Albornà com la llar residència per a persones amb discapacitat psíquica o el servei ocupacional. La fundació també dona servei d’atenció domiciliària i possibilita la inserció laboral de més de 200 persones amb discapacitat.