Rectores UPF i UOC

El Govern nomena les noves rectores de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat Oberta de Catalunya

query_builder   28 febrer 2023 17:09

event_note Nota de premsa

El Govern nomena les noves rectores de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat Oberta de Catalunya

·El Consell Executiu ratifica amb el nomenament de Laia de Nadal (UPF) i Àngels Fitó (UOC) els respectius processos d’elecció i selecció duts a terme per cada una de les universitats

·Amb aquests nous nomenaments, dues de les dotze universitats de Catalunya passen a estar dirigides per dones

El Govern ha nomenat avui les noves rectores de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Laia de Nadal Clanchet, i de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Àngels Fitó i Bertran, i ratifica així els respectius processos d’elecció i de selecció duts a terme per cada una de les universitats. Amb aquests nous nomenaments, dues de les dotze universitats de Catalunya passen a estar dirigides per dones.

En el cas de Laia de Nadal, que substitueix en el càrrec a Oriol Amat i Salas, ha estat l’única candidata a les eleccions de la UPF i estarà al capdavant del govern de la universitat durant els propers quatre anys. Serà la segona rectora d’aquesta universitat, després de Maria Rosa Virós i Galtier (rectora de 2001 a 2005). Pel que fa a Àngels Fitó, que relleva Josep A. Planell i Estany, ha estat el Patronat de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya (FUOC) qui la va proposar per unanimitat com a nova rectora de la UOC, després d'haver completat el procés de selecció entre un ampli conjunt de candidatures. Fitó serà la segona dona rectora de la UOC després d’Imma Tubella i Casadevall (rectora de 2005 a 2012).

Laia de Nadal Clanchet (UPF)

Doctora en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en l’especialitat de Biologia Molecular i Bioquímica l’any 2000. Ha realitzat estades de recerca postdoctorals com a investigadora Ramón y Cajal a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i a l’Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) de Zuric.

Actualment és catedràtica del Departament de Medicina i Ciències de la Vida (MELIS) a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). És professora als graus en Biologia Humana i en Enginyeria Biomèdica i ha dirigit diverses tesis doctorals.

Pel què fa a la recerca, codirigeix el Grup de Recerca en Senyalització Cel·lular, afiliat a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona), que estudia com les cèl·lules responen i s’adapten als canvis del seu entorn. El grup se centra a caracteritzar el procés de senyalització, les dianes biològiques i la regulació de les funcions fisiològiques, com ara el cicle cel·lular i l’expressió dels gens necessàries per a l’adaptació de l’organisme a l’estrès. Ha estat guardonada amb el premi ICREA Acadèmia en les edicions dels anys 2012 i 2020.

En l’àmbit de gestió, ha estat sotsdirectora al Departament de Ciències de la Salut i la Vida, i des del maig del 2021 ocupa el càrrec de vicerectora de Transferència del Coneixement a la Universitat Pompeu Fabra.

Àngels Fitó i Bertran (UOC)

Doctora en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB), professora sènior de la UOC i, des del 2019, vicerectora de Competitivitat i Ocupabilitat de la UOC.

Directora dels Estudis d'Economia i Empresa de la UOC de 2010 al 2019. Al llarg de la seva trajectòria acadèmica s'ha especialitzat en direcció fiscal i financera i control de gestió, matèries de les quals ha estat professora en diverses universitats (UB, UPC, UAB, UPF i UVic-UCC). Ha compaginat l'activitat acadèmica amb altres activitats professionals d'assessorament en finances i gestió, tant en empreses privades com en institucions públiques.

Vicedegana del Col·legi d'Economistes de Catalunya des del novembre del 2021, i membre del Consell Assessor en Política Econòmica del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Els seus àmbits de recerca són els processos d'harmonització financera, els sistemes de control de gestió i l'impacte transformador de l'educació superior en l'ocupabilitat atenent la complexitat de les dinàmiques laborals. En aquest camp, lidera diferents iniciatives locals i internacionals per reconfigurar un espai d'educació superior que doni resposta als reptes de formació al llarg de la vida que planteja el context de transició actual.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined