Foto

Més de 70 participants a l'estand del Departament de Cultura a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, la més important del sector

query_builder   2 març 2023 13:45

event_note Nota de premsa

Més de 70 participants a l'estand del Departament de Cultura a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, la més important del sector

  1. L’estand català s’emmarca en la línia d’accions que el Departament de Cultura duu a terme per impulsar la literatura catalana i la internacionalització del sector editorial


Foto{"name":"2023/03/02/13/20/6df05419-c1a5-41df-a465-419a7072316a.jpg","author":"ICEC","type":"0","location":"0","weight":167628}


El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Institut Ramon Llull (IRL), torna a organitzar un estand institucional a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, gestionat per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana i el Gremi d’Editors de Catalunya, que tindrà lloc del 6 al 9 de març on hi participaran un total de 40 entitats catalanes entre editorials i associacions especialitzades en llibres infantils, il·lustradors i institucions del sector i més de trenta il·lustradors catalans.

L’estand, identificat amb el lema ‘Catalonia, land of books, Barcelona, city of Literature’ i amb la marca d’internacionalització de l’ICEC, Catalan Arts – Books, té l’objectiu de donar una imatge conjunta del sector i oferir als professionals un espai de negoci on desenvolupar les seves activitats a la fira amb les màximes facilitats.

Enguany la fira compleix 60 anys de trajectòria i continua sent la trobada de referència del sector del llibre infantil. És una fira que ha estat capaç d'evolucionar i d'adaptar la comunicació a les necessitats del sector, apostant pel seu valor de laboratori creatiu i centre propulsor d'innovació. La fira ofereix als editors catalans una important projecció internacional; així com una oportunitat única per comprar i vendre drets i també per descobrir nous talents. També és una plataforma única pels il·lustradors.

Aprofitant aquesta gran plataforma, l’ICEC farà la presentació internacional del catàleg digital que ha dedicat precisament al món de la il·lustració a Catalunya amb l’objectiu de donar-li suport i contribuir a un millor reconeixement. És una eina de consulta per a les editorials d'arreu del món que vulguin descobrir i contactar amb la il·lustració catalana. Actualment hi ha inscrits 189 il·lustradors/es però és un catàleg obert i en constant creixement que convida a tots els i les il·lustradores de Catalunya a participar-hi.

Aquesta presentació anirà a càrrec d’Arianna Squilloni, escriptora i editora italiana, gran coneixedora del sector editorial del nostre país seguida d’una presentació de Gemma Cortabitarte, directora de l’Associació d’Il·lustradors de Catalunya (APIC). Totes dues sessions tindran lloc a la Sala Bolero de la fira.

Per la seva part, L’IRL comptarà amb un espai dins l’estand col·lectiu per acollir reunions amb agents i editors internacionals. En el decurs d’aquestes trobades, s’explicaran els recursos i serveis que s’ofereixen a professionals estrangers i es compartirà el nou quadern de treball realitzat per l’IRL amb 20 títols de literatura infantil i juvenil que han destacat en vendes o bé han estat guardonats el darrer any amb alguns dels premis més prestigiosos del sector. En les darreres edicions de la fira, el número de cites de l’IRL no ha parat de créixer i una conseqüència d’aquesta progressiva suma de reunions ha estat un considerable increment de la demanda d’ajuts per a la traducció i la il·lustració d’obres infantils i juvenils per part de sol·licitants d’arreu del món.

Les 35 editorials que participaran a l’estand de l’ICEC (Hall 29 / Estand D10-E7) a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya 2023 són: Animallibres, Arcàdia, Barcanova Editorial, Blackie Books, Boldletters, Carambuco Ediciones, Club Editor, Coco Books, Combel & Bambú (Editorial Casals), Corimbo, Dibbuks, Ediciones Ekaré, Ediciones Obelisco, Edicions 62 (Estrella Polar / Fanbooks), Editorial Base, Editorial Flamboyant, Editorial Juventud, Editorial Mediterrània, El Cep i la Nansa Edicions, La Galera / Elàstic, La Topera Editorial, L’Art de la Memòria Edicions, Mosquito Books, mtm editores, Obrador Editorial, Pagès Editors, Pol·len Edicions, Somnins, Thule Ediciones, Tramuntana Editorial, Vegueta Ediciones, Vibop Edicions, Voliana Edicions, Yekibud Editores i Zahorí Books.

Els 31 il·lustradors associats a l’APIC que també es desplaçaran a la fira són Alba Azaola Santos, Alba Ginesta, Anna Font, Canizales, Carla Tabora, Celeste Cuevas, Christian Inaraja, Diego Mallo, Eduard Altarriba, Esther Voltà, Eulàlia Miró Batlle, Gemma Andreu, Goretti Pérez, Iolanda Blesas, Irene Pérez, Isabel Aniel, Isabel Dias Loureiro, Laia Roca, Manuel Molina Navarro, Maria Palet Tort,Marina Juanet, Marta Costa, Mercè Ortí Climent, Montse Cascante, Montse Soldevila Trescasas, Montserrat Fortino, Núria Ventura, Quim Torres, Robert Garcia, Saul Darù i Vanesa Rovira Ardevol.

Les associacions que estaran presents són l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, el Gremi d’Editors de Catalunya i com a representants de les institucions, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’ Institut Ramon Llull (IRL).

L’ICEC ha editat un tríptic amb la informació de les editorials, associacions i institucions que participen a la fira i que es distribuirà als professionals acreditats.

La presència d’editorials, il·lustradors i agents literaris catalans en aquesta fira s’emmarca en la línia d’accions que el Departament de Cultura duu a terme per impulsar la literatura catalana i la internacionalització dels editors i il·lustradors en aquest àmbit. Amb aquest objectiu, el Departament de Cultura assisteix regularment a les grans cites professionals del sector del llibre, en particular a la Fira del Llibre de Londres, la Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires, la Fira del Llibre de Frankfurt i la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic).


Més informació:

www.catalanarts.cat

www.llull.cat/catala/home/index.cfm

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined