Imatge de recurs de l'edifici de Nacions Unides a Nova York

Tània Verge viatja a Nova York per participar en la 67ena Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides

query_builder   10 març 2023 10:15

event_note Nota de premsa

Tània Verge viatja a Nova York per participar en la 67ena Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides

  1. El principal fòrum de promoció i monitoratge de les polítiques feministes a nivell mundial abordarà enguany l’educació a l’era digital per aconseguir la igualtat de gènere.
  2. Durant el viatge, la consellera d’Igualtat i Feminismes es reunirà amb destacades representants polítiques com la congressista demòcrata, Yvette Clark, i la comissària de Drets Humans de la ciutat de Nova York, Annabel Palma.
Imatge de recurs de la seu de Nacions Unides a Nova York{"name":"2023/03/10/10/11/91a9e310-a71d-4209-bb1a-8582a78d09cd.jpg","author":"Banc d'imatge","type":"0","location":"0","weight":100838}

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, participarà per primera vegada en la 67ena Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides (CSW67) que secelebra a la seu de l’ONU de Nova York, del 6 al 17 de març. Aquest és el principal fòrum de promoció i monitoratge de les polítiques feministes a nivell mundial is'organitza anualment. Hi assisteixen representants de Nacions Unides, dels Estats que en són membres i d'entitats de dones i feministes de tot el món acreditades pel Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides (ECOSOC).

El tema central de la 67ena CSW és“Innovació i canvi tecnològic, educació a l'era digital per aconseguir la igualtat de gènere i l'empoderament de totes les dones i nenes”, però la sessió també revisarà les conclusions acordades en l’anterior reunió sobre “els reptes i oportunitats per aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes rurals".

En el marc de la CSW67 la consellera Verge mantindrà reunions amb representants d’ONU Dones, l’entitat de l'Organització de les Nacions Unides destinada a fomentar l'empoderament de les dones i la igualtat de gènerei del Fons de Població de les Nacions Unides (UNFPA) que treballa en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva.

La consellera intervindrà en l’acte organitzat pel Consell Nacional de Dones de Catalunya dins la CSW, que es fa dimarts 14 a les 11.00h (hora local), i que porta el títol “Bretxa digital i resistències feministes a Internet”. El Consell Nacional de Dones de Catalunya és l’òrgan de consulta i participació de l’Institut Català de les Dones, integra diverses entitats que treballen en favor de la igualtat i la promoció de les dones de tot el territori català i té estatus consultiu de les Nacions Unides. També assistirà a la CSW67, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí Altés.

D’altra banda, de tota l’agenda prevista de la consellera també destaca la participació en la jornada coorganitzada entre el Departament d’Igualtat i Feminismes i l’International Peace Institute, que portaper títol “Cap a un futur feminista per a la Pau” i que se celebrarà el dijous 16 de març, de 9.00 a 14.00h (hora local) en el marc de la CSW. A la sessió - que es fa a porta tancada - hi participaran acadèmiques, representants de diverses ONG internacionals, del sector privat i representants polítiques de diversos països. L’objectiu és compartir bones pràctiques, polítiques públiques i visions sobre com deses pot contribuir a la pau des de les institucions.

Aliances internacionals per a la defensa de la igualtat i els feminismes

El viatge a Nova York de la consellera Verge té com a objectiu també reforçar els vincles i aliances amb les entitats internacionals que treballen en defensa de la igualtat i els feminismes. Durant la setmana es reunirà amb representants d’organitzacions tan prestigioses com el Women’s Environment and Development Organitzation (WEDO), dedicada a la defensa dels drets humans, la igualtat de gènere i la integritat del medi ambienti el Partners for Reproductive Justice (IPAS) que promou la legalització i l’accessibilitat de la interrupció voluntària de l’embaràs arreu del món.  

La consellera també té agendades diverses trobades amb representants polítiques. Dimecres 15 es trobarà amb Annabel Palma, comissària de Drets Humans de la ciutat de Nova York. El mateix dia mantindrà una reunió amb la congressista demòcrata Yvette Clarke, que destaca per la seva defensa en favor del dret a l’avortament i la lluita contra el canvi climàtic. I, finalment, divendres 17, Verge es trobarà amb Jessica González-Rojas, activista i membre de l’Assemblea Estatal de Nova York. González-Rojas també és l’exdirectora del National Latina Institute for Reproductive Health, organització que treballa per afavorir l’accés a mètodes anticonceptius de les comunitats llatines i migrants.

Durant la seva estada a la ciutat, Verge commemorarà amb la comunitat catalana el Dia Internacional de les Dones, amb una recepció el dilluns 13 al NH Hotel Collection.




undefined
undefined
undefined
undefined
undefined