El Govern atorga diverses subvencions en l’àmbit cultural per un valor superior a 1 milió d’euros
 
El Govern ha autoritzat l’Institut Català de les Indústries Culturals a concedir una subvenció a l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes per dur a terme el seu pla d’actuació durant el període 2010- 2012, per un import de 675.000 euros, i que es distribuirà de la manera següent:
 
D’altra banda, el Govern ha acordat concedir una subvenció a l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell per un import de 475.000 euros per a l’organització del Cicle Òpera a Catalunya durant l’any 2010. 
 
Suport a la Universitat de Vic per impulsar la recerca en serveis socials
 
El Govern ha ratificat l’acord anunciat recentment amb la Universitat de Vic per impulsar la primera Càtedra de Serveis Socials de Catalunya. La Càtedra serà un centre interdisciplinari de formació i recerca per fomentar, generar i difondre el coneixement relacionat amb l’àmbit dels serveis socials i l’acció social. Serà un espai on els diferents agents que intervenen en el Sistema Català de Serveis Socials podran interactuar per compartir coneixement, elaborar recerca i impulsar la innovació. 
 
El Govern subvencionarà amb 414.800 euros la Universitat de Vic per tal de contribuir al foment d’activitats centrades en la promoció i la difusió dels serveis socials, la formació, la creació d’instruments d’observació, l’elaboració d’estudis, la transferència de coneixement i l’impuls i la participació en jornades o altres activitats científiques. Aquesta subvenció es distribuirà en diverses anualitats fins al 2013.
 
 
El Govern destina 60.000 euros a la recerca sobre els Drets Humans
 
El Govern ha aprovat avui la convocatòria d’ajuts, a través de l’Oficina de promoció de la Pau i dels Drets Humans, a projectes de recerca en drets humans que es realitzin durant 2011 i 2012. Dotada amb 60.000 euros, la convocatòria va dirigida a universitats, instituts universitaris, centres de recerca, fundacions i entitats sense afany de lucre situats a Catalunya. Seran prioritaris els projectes que treballin els següents àmbits: el sistema internacional de protecció dels drets humans, les polítiques públiques en matèria de drets humans; els drets humans i justícia transicional, els drets emergents, els drets de les dones, infants, refugiats, discriminació racial i pena de mort, i la jurisdicció universal en matèria de pau i drets humans
 
L’objectiu de la convocatòria és promoure la investigació i recerca sobre la situació dels drets humans al món.
 
 
El Govern aprova el reglament del DOGC
 
El Govern ha aprovat el Projecte de decret pel qual s’aprova el reglament del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Aquest Reglament regula les mesures per garantir l’autenticitat i la integritat de l’edició en suport digital del DOGC, i determina les condicions per atorgar el caràcter d’autèntiques a les còpies impreses i a les descàrregues digitals del diari oficial. El text també dóna impuls a l’ús dels mitjans telemàtics per a la tramesa dels documents que s’hagin de publicar al DOGC. Per aquest motiu es crea el registre automatitzat d’autoritats i personal facultat per trametre, mitjançant la signatura electrònica, l’ordre d’inserció dels documents destinats a ésser publicats en el DOGC.
 
Aquest Reglament determina que el DOGC es publiqui tots els dies de l’any (excepte els dissabtes, els diumenges i els festius). La ciutadania té la possibilitat de descarregar en format digital i d’imprimir en suport paper còpies de les edicions del DOGC accedint a la seu electrònica on es publica. A més, les descàrregues digitals del DOGC tenen el caràcter de còpies autèntiques quan incorporin la signatura electrònica de l’entitat gestora del DOGC, la qual garanteix la seva autenticitat i integritat. Les còpies en suport paper també es poden sol·licitar a l’entitat gestora del DOGC i a les delegacions del Govern, oficines d’atenció ciutadana i altres punts amb servei d’accés públic a Internet de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.