Incendi forestal a La Selva del Camp

Els Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció de l'incendi a la Selva del Camp (Baix Camp)

query_builder   14 març 2023 11:15

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció de l'incendi a la Selva del Camp (Baix Camp)

  1. Treballen amb la previsió d’estabilitzar el foc durant aquest matí, únicament amb mitjans terrestres

Els Bombers de la Generalitat treballen en un foc de vegetació forestal a la Selva del Camp (Baix Camp) que ha afectat unes 19,71 hectàrees, segons els Agents Rurals. El primer avís del foc ha entrat a les 02.38 hores i, actualment, el foc està pràcticament perimetrat i resten uns 200 metres del cap-flanc esquerre, que està en una carena a contravent.

Per ara, els Bombers treballen amb unes vint-i-cinc de dotacions terrestres, ja que els mitjans aeris que s’han activat durant el matí no podien treballar amb seguretat pel vent. S’havien activat un helicòpter bombarder, que ha aterrat a l’aeroport de Reus, i dos avions de vigilància i atac (AVA), que han tornat a la base de Sabadell, ja que els cops de vent que hi ha a la zona en dificultaven l’actuació.

Els Bombers han pogut tallar l’avanç del cap, que estava alineat en una pista carenera direcció a la Selva del Camp, i han treballat intensament en el flanc dret, que estava empès pel vent i han tingut el salt de dos focus secundaris, d’uns 60 i 200 metres.

A la zona de l’incendi també hi treballen cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectuant els talls de vies i controls d’accessos, junt amb la unitat sanitaritzada conjunta de Bombers amb un metge del Sistema d’Emergències Mèdiques, una Unitat d’Intervenció i Suport (ORCA) i una unitat Bàsica del SEM.

Protecció Civil ha posat en prealerta el pla INFOCAT i els Bombers també han recomanat el confinament preventiu de la urbanització Les Obagues, el tall de la carretera TP-7013 i les pistes forestals que hi ha a les immediacions del foc.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined