MINIATURA NP CONVOCATÒRIA PREMIS RURALAPPS 2023

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca la 10a edició del Premi Ruralapps 2023

query_builder   14 març 2023 11:19

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca la 10a edició del Premi Ruralapps 2023

El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 15 de maig

FOTO CONVOCATÒRIA PREMIS RURALAPPS 2023{"name":"2023/03/14/10/56/94e03986-8208-4cd1-8fe8-5fa15867ca5c.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":68438}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha convocat la desena edició del Premi Ruralapps, l’abast del qual va més enllà de les apps, i s’estén als àmbits de la digitalització i la transformació digital (governança i gestió de dades, la Intel∙ligència Artificial, la realitat augmentada, la realitat virtual, la robòtica, l’internet de les coses, la connectivitat, ...) amb la finalitat que aflorin les possibles eines que existeixen en el mercat de les TIC, orientades o que aportin solucions tecnològiques als ciutadans o als professionals del sectors agroalimentari, forestal, i del medi rural i pesquer.

Així, el Departament vol promoure l'aplicació de la tecnologia en benefici dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural i pesquer, premiant programari funcional (programari embegut, aplicacions per dispositius mòbils, aplicacions d’escriptori, plataformes al núvol o altres), que contribueixin a la millora dels esmentats sectors.

S’estableix dos tipus de premi, adreçats a persones físiques o jurídiques que hagin desenvolupat un programari funcional per als sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural i pesquer, tant de nova creació com de programaris en fase comercial.

En primer lloc, la modalitat Ruralapps-professional, centrada en solucions tecnològiques innovadores per als/a les professionals i empreses dels esmentats sectors, i millorar els processos de producció i de gestió, l'eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat. Poden abastar des del procés de producció fins a la comercialització.

I en segon lloc, la modalitat Ruralapps-ciència ciutadana, enfocada a solucions tecnològiques innovadores per a la ciutadania, i a facilitar l'accés a la informació, en els esmentats àmbits.

Enguany, la quantia del premi és de 5.000 € per a les candidatures guanyadores i 2.000 € per a les finalistes, per a cadascuna de les dues modalitats.

Aquests guardons permeten, any rere any, continuar impulsant la innovació i la recerca tecnològica aplicada al sector per tal de donar viabilitat i suport a projectes punters i d’alt valor afegit implantats a casa nostra.

En aquests 10 anys de Premis Ruralapps s’ha presentat206 candidatures, de les quals 104 han estat en la modalitat de professional, i 106 en la de ciència ciutadana. Els àmbits de les innovacions tecnològiques presentades és molt divers, i va des d’aplicacions per a la millora en la gestió agrària, forestal, i del medi rural i pesquer, el suport a la comercialització de productes, fins a tot tipus de desenvolupaments tecnològics basats en l’internet de les coses, la intel·ligència artificial, i el big data.

El termini per a la presentació de candidatures als premis va des d’avui, 14 de març, al 15 de maig, ambdós inclosos.

Per a més informació relacionada:

Premis Ruralapps - RuralCat

Premis Ruralapps - Departament

Accés al tràmit del premis Ruralapps

Infografia Ruralapps 2023

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined