Incendi forestal Calafell

Estabilitzat l'incendi forestal de Calafell (Baix Penedès)

query_builder   15 març 2023 10:23

event_note Nota de premsa

Estabilitzat l'incendi forestal de Calafell (Baix Penedès)

  1. S’aixeca el confinament de les urbanitzacions Mas Mel, Bellamel i Bellamar
  2. Durant el matí es treballarà en punts calents i fumeroles i es farà seguiment dels focus secundaris
  3. Protecció Civil ha passat el Pla INFOCAT d’alerta a prealerta

A les 05.43 hores d’aquesta matinada, els Bombers de la Generalitat ja han donat per estabilitzat l’incendi forestal, en interfície urbana i conduït pel vent, que des d’ahir la tarda afectava la muntanya de l’Escarnosa, a Calafell (Baix Penedès).

Durant la nit, els efectius han pogut tancar el perímetre amb línia d’aigua i eines manuals i han pogut estabilitzar els focus secundaris que el foc havia llençat fora del perímetre. Tampoc hi hagut cap revifada i les condicions meteorològiques han millorat. Durant les properes hores es revisarà el perímetre, per treballar sobre punts calents i fumeroles, així com també es farà seguiment dels focus secundaris. Si les condicions continuen sent favorables i no hi ha cap contratemps, s’aniran retirant efectius.

Segons les darreres informacions provisionals del Cos d’Agents Rurals, l'incendi hauria afectat unes 24 hectàrees. Aquest matí està previst sobrevolar la zona per acabar d'establir la superfície definitiva.

Protecció Civil de la Generalitat ha passat el Pla INFOCAT d’alerta a prealerta per la millora de la situació derivada de l’incendi de Calafell. La trentena de persones que van ser evacuades de tres carrers ja van poder tornar als seus habitatges. Tot i que la mobilitat està permesa, es demana evitar la zona més propera a on actuen els equips d’emergència per no entorpir-ne les tasques d’extinció.

Aquest matí també s’ha aixecat el confinament de les urbanitzacions Mas Mel, Bellamel i Bellamar. Tot i que el foc ha afectat alguns jardins i tanques perimetrals, no es té constància que cap edificació hagi quedat afectada.

Pel que fa al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, des del primer avís que hi havia un foc, que es va rebre ahir a les 17.52 hores, s’han rebut un total de 308 trucades de ciutadans relacionades amb aquest incendi.

A lloc, es manté un dispositiu d’extinció de 10 camions d’aigua a més de 10 vehicles lleugers de coordinació i suport, entre els quals hi ha efectius del GROS (Grup Operatiu de Suport) amb la unitat sanitaritzada de Bombers amb personal del SEM, GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) i EPAF (Equips de Prevenció Activa Forestal). També hi han participat efectius dels Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, tècnics de Protecció Civil, ADF (Agrupacions Defensa Forestal) Policia Local i Creu Roja. El SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) hi ha desplaçat dues unitats terrestres en servei preventiu.

Pel que fa a l’incendi forestal de la Selva del Camp, es foc es manté estabilitzat i hi tenim un dispositiu de 8 dotacions terrestres. Hauria afectat 12,49 hectàrees.

Els incendis de vegetació del Perelló i de Gavà, ja es van donar ahir per extingits.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined