Mújica

El president Aragonès es reuneix amb l'expresident de l'Uruguai Pepe Mújica a Montevideo

query_builder   15 març 2023 23:01

event_note Nota de premsa

El president Aragonès es reuneix amb l'expresident de l'Uruguai Pepe Mújica a Montevideo

  1. A la reunió també hi han participat l’exvicepresidenta del país sud-americà Lucía Topolansky i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea


Mújica{"name":"2023/03/16/10/02/34ba7602-2571-4ea1-a275-e9d2fe9a49fd.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":186730}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de laconsellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, s’ha reunit aquesta nit (hora catalana) a Montevideo amb l’expresident de l’Uruguai Pere Mújica i l’exvicepresidenta Lucía Topolansky.

“Tones de saviesa, compromís i dignitat d’un referent de l’esquerra mundial i un gran amic de Catalunya i la nostra llibertat”, ha assegurat el president després de la visita, on han intercanviat opinions durant més d’una hora i mitja.

Mújica va ser president de la República de l’Uruguai entre el 2010 i el 2015 i també va ser senador el 2020. Per la seva part, Topolansky va ser vicepresidenta del país de 2017 a 2020 i, posteriorment, també va ser designada senadora.

La trobada forma part dels contactes institucionals en el marc del viatge que el cap de l’Executiu va iniciar dissabte a l’Amèrica del Sud i que l’ha portat ja a Colòmbia i a l’Uruguai, on al llarg del dia d’avui ha mantingut diverses reunions amb representants parlamentaris i locals d’aquest país. L’agenda del president i la consellera continua a l’Argentina, on Aragonès inaugurarà la nova delegació del Govern al Con Sud i signarà un conveni bilateral de cooperació entre la Generalitat i el govern de la província de Buenos Aires.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined