La consellera Jordà durant la clausura de la jornada.

Teresa Jordà: "Des del Govern estem compromesos amb la tan necessària modernització del regadiu del Canal d'Urgell"

query_builder   16 març 2023 14:19

event_note Nota de premsa

Teresa Jordà: "Des del Govern estem compromesos amb la tan necessària modernització del regadiu del Canal d'Urgell"

  1. La modernització del Canal d’Urgell està xifrada en 1.200 milions d’euros. El Govern ja hi treballa el 2023 amb projectes per valor de 138 milions que estan en avaluació ambiental.
  2. “Entenem el regadiu com un element clau per fixar població al territori i garantir el relleu generacional en el sector primari. El regadiu és, sense cap mena de dubte, una estructura de país”, ha destacat.
  3. “Ara més que mai, davant d’aquesta situació de sequera, la modernització del regadiu i la optimització del recurs hídric esdevé d’una importància vital”, ha conclòs.
DACC{"name":"2023/03/16/14/14/b19dabae-a8db-4246-a7a4-3a162a1b16f6.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":146786}


La consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha manifestat que des del Govern estan “compromesos amb la tan necessària modernització del regadiu del Canal d’Urgell”. La modernització del canal està xifrada en 1.200 milions d’euros i el Govern ja hi treballa aquest 2023 amb projectes per valor de 138 milions que ara mateix estan en el tràmit d’avaluació ambiental.

“Des del Govern entenem el regadiu com un element clau per fixar població al territori i garantir el relleu generacional en el sector primari. El regadiu és, sense cap mena de dubte, una estructura de país”, ha destacat la consellera durant la clausura de la jornada Reg i Futur, que organitza Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell (CGRCU).

“Els regadius del segle XXI han de ser eficients i sostenibles i han de contribuir a la conservació de la biodiversitat i a la millora dels rendiments agraris. Aquest és l’objectiu i treballem a diari per aconseguir-ho”, ha manifestat.

En aquest sentit, Jordà ha recordat que el Canal d’Urgell és el regadiu més gran sense modernitzar de tot l’Estat i que aquesta modernització és “un camí de responsabilitat compartides”: “Aquestes inversions ens ajudarien a ser més flexibles en quan a les diferents formes de finançament del canal”.

La titular del Departament d’Acció Climàtica ha indicat també durant la clausura de la jornada que és “plenament conscient que l’escenari és complex i complicat", i que no hi hauran solucions "fàcils i ràpides”. “Però només serà a partir del diàleg i la participació de tothom que podrem trobar solucions estables i a llarg termini”, ha dit.

Jordà ha volgut també fer un agraïment públic “a la comprensió i esforç” que fan totes i cadascuna de les comunitats de regants d’aquest país per a fer “un ús eficient i responsable de l’aigua i poder assegurar la provisió d’aliments en un escenari tant complica”.

“Per això, ara més que mai, davant d’aquesta situació de sequera, la modernització del regadiu i la optimització del recurs hídric esdevé d’una importància vital”, ha conclòs.

El Govern destinarà un total de 33,38 milions d’euros en infraestructures de regadius i ordenació parcel·lària tal i com contemplen els Pressupostos de 2023. I, en concret, hi ha una inversió prevista en modernització i optimització de les operacions de regadiu de diferents comunitats de regants per un import de 13,51 milions.

1  

Imatges

La consellera Jordà durant la clausura de la jornada.

La consellera Jordà durant la clausura de la jornada. 124975

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined