Celebració del 25è aniversari de COCARMI a Lleida

Campuzano: "Sense el moviment que representa COCARMI, els drets que tenen les persones amb discapacitat no existirien"

query_builder   20 març 2023 16:52

event_note Nota de premsa

Campuzano: "Sense el moviment que representa COCARMI, els drets que tenen les persones amb discapacitat no existirien"

  1. El conseller ha participat en l’acte del 25è aniversari del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, que s’ha celebrat a Lleida


El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha assistit avui a la Jornada amb motiu de la commemoració del 25è aniversari del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), que ha tingut lloc a Lleida.

En el seu discurs, el conseller de Drets Socials ha volgut fer un missatge de suport al sector i un reconeixement al paper de les famílies. “Celebrem els 25 anys del COCARMI, un moviment protagonitzat per les persones amb discapacitat i per les seves famílies, que explica el progrés en matèria de drets. Sense aquest moviment, els drets que tenen avui en dia les persones amb discapacitat no existirien.”

Celebració dels 25 anys del COCARMI.{"name":"2023/03/20/12/02/a35aa3c8-6f9f-4024-9f64-841b34e8bfc0.jpeg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":221244}

El conseller també ha mencionat que l’any passat es van complir els 40 anys de la LISMI i ha recordat que abans “les persones amb discapacitat estaven estigmatitzades, sovint estaven tancades a casa, no existien serveis per a ells, era impossible accedir a un lloc de treball o a la universitat. Això va canviar gràcies a les persones compromeses en el moviment de la discapacitat. Avui reconeixem aquesta feina. Sense aquest moviment, aquests avenços no haguessin estat possibles.”

“Avui estem vivint una altra revolució. Des del 2006, existeix la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat, ratificada el 2008 a l’estat espanyol i que obliga a canviar les lleis. I posa al centre una idea molt poderosa: que les persones amb discapacitat han de poder decidir com viure i com han de rebre els suports i els serveis. Les persones amb discapacitat han de poder tenir el ple control de la seva vida. És un canvi molt revolucionari.”

“Però encara tenim camí per endavant -ha advertit-. El govern de Catalunya només pot transitar aquest camí amb les entitats de la discapacitat, amb el COCARMI. Ens comprometem a avançar a cap a nous horitzons, cap a la plena inclusió de les persones amb discapacitat.” I un últim advertiment: “La plena inclusió ha d’evitar el risc de les discriminacions invisibles.”

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined