El president durant la seva intervenció a la cimera. Autor: Rubén Moreno

President Aragonès: "Si Catalunya és un país transformador i pròsper és en bona part gràcies al nostre sector agroalimentari"

query_builder   23 març 2023 12:27

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Si Catalunya és un país transformador i pròsper és en bona part gràcies al nostre sector agroalimentari"

  1. El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest matí la I Cimera Internacional Agroalimentària, on ha reivindicat que el progrés del sector es faci en termes de “preservació del territori i el medi ambient”, de “proximitat i d’equitat”
El president ha inaugurat la segona sessió de la Cimera. Autor: Rubén Moreno
El president ha inaugurat la segona sessió de la Cimera. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2023/03/23/11/45/a4f2ac43-eaca-468b-8086-e381fec5c1d9.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":61832}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha reivindicat aquest matí el paper el “paper determinant” del sector agroalimentari en l’economia del país. “Si avui Catalunya és un país transformador, proper i amb bona qualitat de vida, és fonamentalment gràcies al potencial i al dinamisme de la seva economia, especialment del nostre sector agroalimentari”. Un fet, ha remarcat, que “ha de despertar tot l’orgull del sector” i “la nostra autoestima”.

Durant la inauguració, a Barcelona, de la I Cimera Internacional Agroalimentària, el cap de l’Executiu ha assenyalat que estem parlant d’un sector productiu “capdavanter a Catalunya”, que representa “el primer clúster agroalimentari d’Europa” i que s’ha erigit com un dels “principals motors de l’economia catalana”.

En relació als reptes que té per davant el sector, el president ha insistit en la idea que aquest progrés vagi associat a la “preservació del territori i del medi ambient” i de “fer arribar les transformacions, les oportunitats i el benestar arreu i a tothom. “Que parli en termes de bioeconomia circular, de proximitat i d’arrelament al territori, de justícia i d’equitat, de salut i benestar de les persones”, ha destacat el president, tal i com es recull al Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya.

Aragonès ha destacat l’oportunitat que la cimera que acull Barcelona “impulsi el sector agroalimentari” i ho faci amb “ganes de pensar en gran i sumar esforços cap a un futur compartir”, on el sector contribueixi de “forma determinant” a “generar més oportunitatsi més benestar per a tothom”.

1  

Imatges

I Cimera Internacional Agroalimentària (fotografia 1)

I Cimera Internacional Agroalimentària (fotografia 1) 3546317

undefined
undefined
undefined
undefined